Home Hírek 1. Android Meetup

Május 25-én (azaz holnap!) 19 órától – egyébként a Nemzetközi Törülköző Napon – mutatkozik be a most induló Android Meetup csapata, mely az első alkalommal a MeetOFF legénységével karöltve szeretné felkelteni kedves közönségének figyelmét. Helyszínük ezúttal is a jól bevált Gold Biliárd, a téma pedig a kódok igen szerteágazó világa lesz.

De mit is nevezünk tulajdonképpen a kódnak? A kódok az egyik értelmezés szerint tulajdonképpen információk, melyek egyik megjelenési formáról a másikra képezhetők, vagyis kódolhatók; másfelől pedig karakterek és szimbólumok egymáshoz rendelése. A kódolás illetve a szimbólumok feltérképezése tehát egyaránt fontos részét alkotják a témakörnek.

Mindezekből következően hallhatunk majd előadást, például a szimbólumkutatásról egy művészettörténész, Molnár Eszter szemszögéből, aki Vajda Lajos önarcképén mutatja be rejtett jeleket. Szó esik majd a matematikai alapokkal rendelkező kriptográfiáról. Vajon létezik a feltörhetetlen titkosítási eljárás? Erről beszél majd dr. Buttyán Levente. Az ELTE Virtuális Valóság kutatási projektjének hallgatói pedig a virtuális valóság birodalmába kalauzolnak minket QR és AR kódok segítségével. És még egy teljesen aktuális téma: az Európai Unió egy új törvénytervezete a weboldalakon rólunk tárolt adatok biztonságáról és a cookie-król fog szólni, de hogyan és miért, arról Szemes Balázs jogász tart majd előadást.

Androidos kollégáinkkal együtt felváltva igyekszünk majd a kódokhoz kapcsolódó előadásainkkal felkelteni azon vendégeink figyelmét is, akik (akár információ hiányában) korábban nem érdeklődtek e manapság egyre jelentősebbé és érdekesebbé váló témakör iránt. Szeretettel várunk meetupunkon, ahol számos, ide kapcsolódó fontos információt és érdekességet hallhatsz! – meetoff.eu

A belépő alapból 1.000 Ft, de 25 % kedvezményt kapsz, ha jelzed részvételi szándékod a MeetOFF esemény oldalán, és még 25 %-ot, ha az Android Meetupra is jelentkezel. Továbbá, ha még törülközővel is érkezel a rendezvényre, akkor ajándékban részesülsz.

Szólj hozzá