Home Hírek LG Optimus Black a Telenortól hamarosan

Más fronton szeretne az élre kerülni az LG az Optimus Black modelljével. Amíg a 2X a teljesítményre hajaz, a Black a kijelzőjével szeretne a mezőny első helyére ugrani: az Androidot az iPhone kijelzőtechnológiájával nézhetjük nap mint nap.

Az Optimus Black-et még az idei CES-en mutatta be az LG, forgalmazása pedig félszáz országban, és még ennél is több mobilszolgáltatónál indul meg, persze fokozatosan. Számunkra jó hír, hogy az új készülék itthon is kapható lesz, a friss hírek szerint már a jövő hónaptól kezdve. Magyarországon az Android elkötelezett híve, a Telenor fogja elsőként előfizetőinek kínálni a Blacket.

Az új telefonnál a nagy durranás a kijelző, amelyet LG NOVA-nak hív. Egy 4 hüvelykes, IPS LCD kijelzőről van szó. A címben olvasható szösszenet nem pusztán szenzációhajhászás, az Apple legújabb modelljében, az iPhone 4-ben is ez a technológia teljesít szolgálatot – bár ott egy kicsit nagyobb felbontással. Az IPS modell előnye a korábbi kijelzőkhöz képest, hogy sokkal jobban olvasható a képe napfényben, ráadásul ehhez közel fele akkora teljesítményfelvétel társul, ezzel pedig az akkumulátor üzemidején növelhet jelentősen. A Black-ben egyébként egy 1500 mAh teljesítményű akkumulátor található, amely az előbb említett „takarékos” kijelzővel jó kombináció lehet azoknak, akik egy kicsit hosszabb üzemidőre vágynak. A hosszabb üzemidő ellenére a Black egy igen elegáns, és vékony telefon: mindösszesen 109 grammot nyom, és alig valamivel több mint 9,2 milliméter „vastag”.

A telefonra egyelőre még csak az Android régebbi 2.2-es verziója érhető el, de az ígéretek szerint 2.3-al frissíthető lesz a telefon.

További részletek az LG oldalán: http://www.lg.com/hu/mobiltelefon/mobiltelefon-keszulekek/LG-Optimus-Black-P970.jsp

2 hozzászólás to this post
  1. Itt is megkérdezném, hogy ez miben különbözik a 2x kijelzőjétől, hiszen mindkettő IPS, felbontás egyforma, ráadásul ott van Gorilla Glass is…

Szólj hozzá