Home Programok Frissült Google Goggles

Jelentősen leporolta a Google az androidos Goggles programjukat. Ez a keresőóriás olyan alkalmazása, amelynek segítségével fényképekkel kereshetünk. A program által küldött adatok alapján a Google megpróbálja kitalálni, hogy mit lát a kamera, és az ehhez a tárgyhoz tartozó információt megjeleníteni.

A Goggles már eddig is jól működött műtárgyak és épületek felismerésében, később aztán kapott egy sudokut megoldó algoritmust is. A friss verzióban viszont egy sokkal hasznosabb javítást eszközöltek, amelynek segítségével lényegében egy névjegykártya scannerré tudja alakítani a telefonunkat.

A lefotózott névjegykártyán ugyanis képes felismerni az egyes információkat (cím, email, telefonszám) és ezeket az adatokat a telefon névjegyei közé menthetjük könnyedén.

De nemcsak ez változott az alkalmazásban, immár akár megjegyzéseket is fűzhetünk a kereséseinkhez, amelyeket így aztán később könnyebben visszanézhetünk. Szintén ebben a verzióban debütál az a lehetőség, aminek segítségével jobb megoldásokat javasolhatunk a keresőalgoritmusnak. Így például, ha nem boldogult egy kép vagy logó felismerésével, megmondhatjuk az alkalmazásnak, hogy mit kellene visszaadnia. (Csak remélni tudom, hogy ezzel a jó lehetőséggel a közösség élni fog, és nem pedig a trollkodás indul el.)

A Google Goggles 1.6 feletti Androidos készülékekre érhető el, és természetesen ahogy a többi Google alkalmazás ez is ingyenesen telepíthető a Marketből, vagy a lent látható QR kód beolvasásával.

Hasonló cikkek
1 hozzászólás to this post
  1. Nem lehet le tölteni!! 2.1 androidra, pedig azt írja hogy megy rajta, frissítés után nem lehet el érni, ezt nem mondja nekik senki?? :/

Szólj hozzá