Home Hack A Sony Ericsson újabb lépéssel támogatja az otthoni ROM főzést

Nem is olyan régen írtunk arról, hogy a Sony Ericsson Androidos hozzáállása milyen gyökeresen megváltozott. Azon túl, hogy friss Android 2.3-at ígérnek minden új modelljükre, támogatják azokat is, akik szeretnék kicsit jobban megpiszkálni telefonjuk operációs rendszerét.

Sokan már azon is meglepődtek, amikor a svéd-japán cég előállt a bootloaderük megnyitásával, ami valljuk be, azért nem hétköznapi dolog, még az androidos telefonokat gyártó cégek között sem. Lépésről lépésre halad előre a Sony Ericsson, hogy a felhasználók egyik kedvenc márkája legyen, ugyanis most egy újabb jelentős tudásbázist osztott meg a felhasználóikkal a blogjukon, nevezetesen pedig az Android kernelével kapcsolatosan.

A tutorial segítésével a vállalkozó szellemű felhasználók elkészíthetik saját kernelüket Xperia telefonjukra. A leírás használatához természetesen nem árt jelentős mennyiségű – Linux – háttértudás és kezdőknek abszolút nem ajánlott. Akit érdekel a téma, a Sony Ericsson blogján megtalálja a részletes útmutatót a kernel elkészítéséhez, és flasheléséhez. Természetesen mindenki csak saját felelősségére cselekedjen.

Magunk nevében csak annyit tudunk mondani, hogy ez egy nagyon pozitív lépés volt a cég részéről, és reméljük, hogy – ha csak részben is – de a többi gyártó is hasonló tettekre szánja el magát, már csak azért is, hogy ne maradjanak le a „versenyben”.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá