Home Hardver Belép a tabletek piacára a Packard Bell és az Amiga

Két nagynevű, és jelentős múlttal rendelkező számítógépeket gyártó cég lép be az Android készülékek piacára, a Packard Bell és az Amiga. A 90-es évek nagy nevei sem akarnak kimaradni tehát az üzletből, és remélik, hogy egy kis szeletet ki tudnak szakítani az Android tortájából.

Az Amiga mindjárt két típussal is kijött. Egy 7 hüvelykes és egy 10 hüvelykes példánnyal lép be a piacra, amelyek azonnal elérhetőek. Mind a két eszközön Android 2.2  fut, de az Amiga ígérete szerint frissíthető lesz Android 3.0-ra is. Az Xpedio 7 MT 1 GHz-es Samsung PV210 (Cortex A8) processzorra épül. A kijelzője paneljét is a Samsung adja (800 x 480 pixel, LED, 7 hüvelyk). A tárolásról a beépített 16GB-os flash tároló gondoskodik, belső memóriája pedig 512 MB. A készülék 299 dollárért megvásárolható.

A 10 hüvelykes verzió már erősebb, hiszen az Nvidia Tegra T20 processzor adja a táblagép erejét. Memóriája és beépített tára megegyezik a kisebb testvérével. Kijelzője 1024 x 600 pixel felbontásra képes. Ahogy a kisebbik modellben, úgy ebben is 1.3 megapixeles hátlapi kamera található, ami valljuk be elég sovány. A 10 hüvelykes verzió ára 449 dollár. Az Amiga egyébként most minden megvásárolt modell árából 25 dollárral a Japán földrengés károsultjait támogatja.

A Packard Bell egy kicsit erősebb modellel készül. A Liberty Tab Honeycomb operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira, kijelzője 10.1 hüvelykes és 1280 x 800 pixel felbontású. Két kamerával is felszerelték, a hátsó 5 megapixeles, az előlapon pedig egy 2 megapixeles modell található. Hogy ne legyen erőben hiány, arról az NVIDIA Tegra 2 gondoskodik. Idán nyártól érhető majd el, valószínűleg két színben, fehér és piros modelleket vásárolhatnak meg az érdeklődök.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá