Home Hírek Átdolgozott Samsung Galaxy Tab-ok

A Samsung alaposan újragondolta a Mobile World Congressen bemutatott Galaxy Tab-ot, és egy vékonyabb, lényegében finomhangolt géppel rukkolt elő. A milliméterek csatája folytatódik, a tablet ugyanis vékonyabb lett, mint az Apple új gépe, az iPad 2.

Milliméterekben, és grammokban ráver az iPad frissített verziójára a friss Galaxy Tab 10.1. Persze kérdés, hogy néhány milliméterrel nagyobb kijelzővel, magasabb felbontással és a 6 (!) grammos súlycsökkenéssel mire megy a Samsung. Annyi biztos, hogy pár napra újra a portálok főoldalára kerülnek, és rengeteg ingyenreklámot kapnak a blogoktól.

Lekörözi a kamerák terén is az új Galaxy Tab az iPad 2-t. Mind az előlapon, mind pedig a hátlapon lévő kamera képes 1080p videó felvételére, ami természetesen a videócsevegés közben jöhet jól. Amíg az Apple egyre messzebb helyezkedik a Flash-től, a Samsung (és természetesen a többi Androidos eszközt készítő cég) egyre inkább szereti hangsúlyozni, hogy az ő készüléke bizony Flash-képes.

Jól sikerült árazni a készüléket a Samsungnak; a Galaxy Tab 10.1 ugyanis pontosan annyiba kerül, mint a 16 GB-os wifis iPad 2, azaz 499 dollárba. A 10.1 mellett harcba küld egy kisebb tabletet is, ami jó választás lehet azoknak, akiknek a 7 colos gépek már kicsik, viszont a nagyobbik Tab már túl méretes.

A Galaxy Tab 10.1-ot június 8-től lehet  megvásárolni, az USA-ban a 16 GB-os verzió, ahogy már említettük 499, a 32 GB-os pedig 599 dollárba kerül majd, azaz az iPad 2-vel azonos áron lesz kapható – a 8,9 hüvelykes kivitel pedig 469, illetve 569 dollárért vihető majd haza.

1 hozzászólás to this post
  1. Akkor olyan jól mégsem sikerült árazni, hiszen egy árban van az iPad 2-vel, és az Apple összehasonlíthatatlanul nagyobb név, mint a Samsung tablet területen (ráadásul az Apple méregdrága termékeiről ismert).

Szólj hozzá