Home Hardver Két új Samsung Galaxy Player

A Samsung pár napja két újabb eszközt jelentett be, amelyek a Galayx sorozatot bővítik, a Galaxy Player 4″ és 5″-t.  A telefon méretű Android eszközökkel egyértelmű az Apple iPod Touch piacából szeretne egy kicsit kicsippenteni a Samsung, ami első hallásra igen komoly feladatnak tűnik.

A két lejátszó hardvere nagyrészt megegyezik, mindkettő kapott két kamerát, egyet előre, egyet hátra (3.2 megapixel). Mindkét készülék Flash képes Android 2.2 (Froyo) operációs-rendszerrel lesz kapható, de 2.3-ra frissíthetőek lesznek. Mivel hordozható médialéjátszókról beszélünk, fontos paraméter a beépített  kapacitás, 8GB memóriával rendelkeznek a Playerek, de microSD kártyával akár 32GB-ig növelhető a tárterület.

Természetesen a készülékek rendelkeznek a szokásos extrákkal is, wifi, bluetooh, gps. A LED vaku sajnos csak a nagyobbik lejátszóra került fel. A készülékeken természetesen nem véletlen van két kamera, QiK segítségével ugyanis még videó hívásokat is bonyolíthatunk.

Véleményem szerint az eszközök sikere nagyban múlik azon, hogy a Samsung milyen szoftverkörnyezetet és hozzáadott tartalmat, játékokat kínál. Az iPod Touch-nak több évnyi előnye van, jól felépített üzleti logika áll mögötte.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá