Home Programok A legjobb 10 „közösségi” Android alkalmazás

Az Android alapvetően átformálta nagyon sok ember életét. Sokkal jobban behálózta az életünket, mint ahogy azt gondolnánk. Aki eddig nem volt Facebook- / Twitter- vagy csak úgy általánosságban internetfüggő nagy valószínűséggel sokkal többször csábul el, vagy érzi azt, „nekem most meg kell néznem, mi történt”.

Lássuk tehát azokat az alkalmazásokat, amelyek a legtöbb időt rabolják el az életünkből:

1. Facebook for Android

Bár a listánk szubjektív, mégis az egyik legnépszerűbb, és kétségtelenül legtöbbet használt alkalmazás a Facebook. A világ legnépszerűbb közösségi oldala, mely egyre több funkcióval bővül, (chat, places) és biztosak lehetünk benne, hogy ezeken felül lesznek még újítások.

2. Twitter

A Twitter mikroblog szolgáltatás szintén nagy népszerűségnek örvend, ennek megfelelően több olyan alkalmazás is van, ami rá épül. Nem is tudtunk volna csak egyet választani, ezért ajánlunk mindjárt többet is. A Twitter „gyári” kliense sok extra funkciót nem kínál, inkább csak hozza a kötelező elvárást. Aki többre vágyik, az általában a külső fejlesztők által készített programokban találja meg a „pluszt”.

3. Foursquare

A FourSquare tipikusan egy olyan alkalmazás, amit vagy nem értenek a felhasználók, és ezért nem használnak, vagy imádnak, nem bírják letenni. A Foursquare (vagy röviden 4squar) segítségével megoszthatjuk, hogy éppen hol járunk, mit csinálunk. Az egészet egy jól kitalált jelvénygyűjtő rendszer teszi izgalmassá, ha sokszor checkelünk be egy helyre, mi lehetünk a polgármesterek. Itthon is a legtöbb népszerű szórakozóhely, létesítmény már fent van a hálózaton. Amerikában már egyes helyszíneken kedvezményeket kaphatnak a polgármesterek, illetve a gyakran checkinelő felhasználók.

4. Picasa Tool Pro

Aki a Google oldalán tárolja a képeit, azoknak elengedhetetlen app a Picasa Tool. Segítségével a weben tárolt összes albumot, képet, hozzászólást megnézhetjük. Az alkalmazás támogatja a többfelhasználós módot, így ha több fiókunk van a Picasa oldalán, az sem gond.

5.  Miso

Miso a film és a sorozatok kedvelőinek lehet jó választás. Ötvözi a Twittert és a Foursquaret, a médiára fókuszálva. Segítségével követhetünk sorozatokat, bejelölhetjük, mely epizódokat nézzük éppen. Ugyanez egyébként működik a filmekre is. A „checkelésekkel”, hasonlóan a Foursqure-hez, különböző jelvényekhez juthatunk. A Miso-ban felvehetjük ismerőseinket is, és így értesülhetünk arról, hogy ők miket néznek.

6. Droidin

A Droidin az egyik legjobb, LinkedIn hálózatához használható natív, androidos kliens. Segítségével hozzáférhetünk a LinkedIn oldalához és szolgáltatásaihoz akkor is, ha éppen nem ülünk a számítógépünknél.

7. Picplz

A Picplz egy remek alkalmazás annak, aki szeret fényképeket készíteni telefonjáról, és nem rendelkezik egy kis művészi vénával. A program segítésével a frissen készült képből – vagy éppen a galáriában található képekből – tudunk különleges verziókat készíteni a beépített effeketek segítségével. A Picplz weboldalán egyébként bármikor visszanézhetjük a képeket, sőt, Twitter-szerűen követhetünk felhasználókat is.

8. WordPress

A nevet nem kell bemutatni senkinek. A WordPress a világ egyik legnépszerűbb blogmotorja, blogplatformja. Az andoroidos verzióval a legfontosabb teendőket megoldhatjuk a mobilunkról, írhatunk és szerkeszthetjük a postokat. A bejegyzéseinkhez érkező hozzászólásokat is kezelhetjük az alkalmazással.

9. Blogger

A Blogger androidos alkalmazása nemrégiben landolt a marketben, de aki a Google rendszerén blogol, annak nélkülözhetetlen az alkalmazás. A program segítségével könnyedén tudunk gyorsan megosztani képet, szöveget.

10. Tumblr

A Tumblr szintén egy gyorsan növekedő weboldal, szolgáltatás, trend. Egyszerűen megoszthatunk vele bármit, legyen az szöveg, videó vagy kép. Ahány lehetőség, annyiféle Tumblr blog. Van aki fotóoldalként használja, van olyan, aki pedig webes naplónak. Az androidos kliens bármelyik verzióban hű társunk lehet.

Futottak még:

Hasonló cikkek

Szólj hozzá