Home Egyéb Android Honeycomb az egyetlen út?

Jó pár napja ismét minden a Google legfrissebb Android verziójáról szól az androidos körökben. Először csepegtettek egy kis előzetes információt az SDK-ről és a Honeycomb fontosabb újdonságairól, majd bemutatták részletesen a nagyközönségnek is, egy látványos show keretében belül, amit a YouTube-on követhettünk.

Azóta viszont kiderült, hogy a Honeycomb nem fog a telefonokra átszivárogni, kizárólag a tábla gépek operációs rendszere lesz. Közben egyre több gyártó jelent be Honeycomb alapú gépeket, ami nem meglepő, hiszen ez az első, tényleg ilyen eszközökre szánt, szabad operációs rendszer.

Amerikában a T-Mobile például a második negyedévben már árulni fogja az LG G-Slate, Honeycomb alapú tábláját. Az 1Ghz-es processzor körű épülő LG eszköz belső háttértára 16GB, de természetesen ez bármikor bővíthető. A külföldi árakat egyelőre sajnos nem tudni. Vajon hozzánk is eljutnak majd az új táblák? Nincs arról információnk itthon mennyire fogyott például a Galaxy Tab, ami bár tábla méretű, de még alapvetően telefonok operációs rendszerét használja.

Persze vannak olyanok, akiknek nem jelent akadályt az, hogy a készülék gyártója nem foglalkozik az operációs rendszerek frissítésével. A Nook is egy Android alapú tábla, és ez volt az első ilyen eszköz, amely „nem hivatalosan” kapott Honeycombot.

Az elkövetők ismét az XDA fórum tagjai voltak, akik az Android 3.0 preview SDK-ját használták fel. Nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben akár az előbb említett Galaxy Tab is kaphat házilag készített Honeycombot.

A Motorola Xoom-ot a tengerentúlon viszont már ebben a hónapban hazavihetik az amerikaiak, persze ha hajlandóak közel 800 dollárt fizetni. A Motorola egyébként mindent elkövet azért, hogy népszerűsítse a tábláját, a legújabb kampányvideót az USA egyik legdrágább reklám idejében futtatja, a Super Bowl szünetében.

A cég nem állta meg, hogy ismét csipkedje az Applet, hiszen a reklám erősen utal az almás cég 1984-es Macintosht népszerűsítő tv spotjára, amit szinten a Super Bowl szünetében láthattak az emberek.

Apple Macintosh reklám a1984-ből:

Egyébként nem véletlen, hogy a cégek ennyire nyomják az Androidos eszközeiket. A Motorola telefon ágazatát valószínűleg a sírból hozta vissza az Android, de a többi cégnek is jelentősen lendített az eladásain. A Samsung élre tört, a HTC pedig olyan rekordnyereséget tett zsebre, amelyről valószínűleg korábban álmodni sem mertek, nem is kell magyarázni a businessinsider.com grafikonját.

Végül pedig itt egy tényleg rövid, de annál látványosabb videó arról, hogy bootol a Honeycomb a Xoom-on.

Hasonló cikkek
0 4487

0 1567

1 hozzászólás to this post
  1. HTC profit növekedése érthető. iphone 3gs-ről tértem át htc desire-re (4-es iphone túl drága lett volna) htc sense felülete elég sokat dob a telefonon ami elég gyors és viszonylag jó a design-ja. Ezért nem értem, hogy a SE miért ilyen béna és lassan reagáló az Xperia vonalon. (Anno a htc már a winmobile6-osnál is nagyot alkotott a sense bevezetésével)

    Tableteknél nehéz lesz befogni a apple-t, mert ott megoldott

Szólj hozzá