Home Hírek Az új Android Market belsejében

Tegnap a Honeycomb prezentálása közben bejelentette a Google az Android Market megújult és kibővített oldalát. Egy bakit elkövettek, a belépés nem működött megfelelően. Szerencsére javították ezt a – nem – kis hibát, így ma reggel már mindenki teljes mértékben használhatja a weboldalt.

Az alapszolgáltatásokat (keresés, tallózás) már az elmúlt napon mindenki megnézhette, lássuk most azt, ami sokkal fontosabb, az új alkalmazások letöltését. Ahogy említettük, már gond nélkül használhatjuk a Google fiókunkat, nem fog semmit kérdezni az oldal. Ha már beléptünk a Google egyik szolgáltatásába, automatikusan be fog léptetni a Marketbe a site.

Ahhoz, hogy használni tudjuk az OTA telepítést, természetesen a megfelelő Google fiókot kell használnunk a Marketen. Jó hír, hogy semmilyen plusz programot nem kell feltenni a telefonra, és frissíteni sem kell az OS-eket a webes telepítés miatt.

Az install gombra nyomva egy ilyen ablakot kapunk:

Ekkor csupán az oldal megkérdezi, hogy melyik mobilunkra szeretnénk felinstallálni az új appot (ha van több telefonunk megadva). Az érzékelt telefonokat egyébként szerkeszthetjük a profilunkban.

Az ok gomb lenyomása után pár pillanat és elindul a telefonon a letöltés a szokásos módon, majd kérdések nélkül feltelepül az új alkalmazás.

Kaptunk egy külön Market profilt is, ahol látjuk a telepített alkalmazásokat, és át tudjuk nézni azokat a telefonokat, amelyeket a Google érzékel. Megnézhetjük  a regisztrálás dátumát és a mobil típusát is.

Az új Market viszont sajnos nem hozta el annak a lehetőséget, hogy fizetős appokat vásároljunk itthonról, trükkök nélkül. Erre úgy látszik a Google szerint még nem érett meg hazánk.

3 hozzászólás to this post
  1. Tetszik a webes Market, de egy hibája van jelenleg. Ha ráklikkelek bármelyik kategóriára, akkor a kategóriákon belül nem mutat programokat.

    Egy másik nagy hiányosság, amit lehetne jelezni a fejlesztőknek (sajnos nem tudok angolul, így én nem tudom jelezni): Meg kellene oldani mondjuk egy kedvencek menüpontot. Pontosan arra gondolok, hogy a nekem tetsző programok egy helyre össze legyenek gyűjtve, és ha mondjuk a telefonon csinálok egy hard resetet, akkor nem kellene keresgélnem, hogy milyen programok is kellenek nekem, hanem egyszerűen felmennék a kedvenceim közé, esetleg kijelölném, hogy melyikeket telepítse, és egy kattintással elindítaná a programok visszatelepítését a telefonomra. Ez egy nagyon hasznos funkció lenne.

  2. “Erre úgy látszik a Google szerint még nem érett meg hazánk.”

    Ez nem (csak) a Google-ön múlik. Jogi, pénzügyi, elszámolásbeli oka van. Meg kell egyezni a szolgáltatókkal stb. A Google-nek éppen az az érdeke, hogy minél több helyről el lehessen érni a fizetős alkalmazásokat, hiszen neki is pénze van belőle.

  3. Megoldhatná a Google azt is, hogy az új webes felületen keresztül lehessen fizetni PayPal számláról. Ezzel kiküszöbölne minden akadályt, és egyből mindenhonnan elérhető lenne a fizetős tartalom. Viszont ha valamelyik ország szolgáltatójával sikerül megegyeznie, akkor onnantól a telefonon keresztül is meg lehetne venni az adott országban.

    Ennyi. Ezzel meg is lenne oldva a probléma.

Szólj hozzá