Home Hírek Google Maps 5.1 Latitude check-in funkcióval

Úgy látszik a Google nem ereszti el azt, amit egyszer kitalált. Már jó ideje működik a Google Latitude – kevés sikerrel, aminek segítségével megoszthatjuk mobiltelefonunkkal a Google térképén, hogy éppen merre járunk.

Jó irányú fejlesztés volt ez, de a cég nem használta ki a technológiában és az ötletben rejlő erőt. Megtette ezt más, mint pl. a Foursquare, akik kitaláltak egy pont- és jelvénygyűjtő rendszert az egész köré, és iszonyatosan sikeresek lettek. A Google, úgy látszik, figyelemmel követte a helymegosztó alkalmazások sikerének növekedését, – amihez itthon pl. hozzájárultak az elérhető árú androidos telefonok, – és egy kicsit frissítette a Latitude-t.

Tulajdonképpen annyi történt, hogy immár a Google Maps-ből közvetlenül tudunk checkelni a helyekre. Továbbra is azonban csak a Google Place rendszerében lévő pontokat tudjuk elérni, és nincs mögötte semmilyen játékos jelvénygyűjtő megoldás, ami a közösséget jobban megmozgatná. Egyetlen dolog amit elérhetünk, hogy a normális user szintjéről Guru, vagy VIP felhasználók leszünk, ha sokszor check-inelünk be egy helyre.

Android alatt egyébként a szoftver képes automatikusan, a háttérben is működni, a mi közbeavatkozásunk nélkül. Ez jó dolog, meg rossz is, vigyázzatok, nehogy lebukjatok egy füllentés miatt, hiszen a mobilotok könnyen elárulja a helyzetét 🙂

Egyes spekulációk szerint a cég felvásárolhat egy már jobban működő és népszerűbb közösségi helymegosztó oldalt, de erről nincsenek még információnk, és ahogy a Gruopon példája mutatja, nem mindenki hajlik meg a Google milliói előtt

Szólj hozzá