Home Hírek Android appok a PlayBookon?

Több hazai és külföldi oldalon lehetett olvasni azt a meghökkentő hírt, mely szerint elképzelhető, hogy a Blackberry által hamarosan piacra kerülő PlayBook nevű tableten futni fognak az androidos alkalmazások.

De hogyan is keveredik össze az Android és a RIM BlackBery OS, amelyet a RIM (Research In Motion) készít? A közös pont a két operációs rendszerben a Java Virtual Machine. A programok ugyanis ezeken a virtuális gépeken belül futnak. A RIM még nem döntötte el, hogy milyen típust használ, de egy jelentős külföldi blog, a BGR sejteni véli, hogy Dalvikra esik a választás.

Ez pedig pontosan ugyanaz, amit az Android használ. Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy az Android programok futtathatóak legyenek a Blackberry PlayBookon. Ez természetesen nem jönne rosszul egyik félnek sem. A BlackBerry vadonatúj eszközén kapásból több tízezer alkalmazás lenne elérhető, az appok készítői pedig egy újabb jelentős piacot hódíthatnak meg, tulajdonképpen lényegi munka nélkül.

Sokan már azon elmélkednek, hogy a RIM és a Google megállapodnak, és a PlayBookon is elérhető lesz a Market, vele pedig rengeteg népszerű androidos alkalmazás.

Szólj hozzá