Home Hírek Mobilról is nyomtathatunk

Érdekes fejlesztéssel jött ki a Google. Összekötötte a levelező rendszerét (okostelefonon keresztül) és a böngészőjét amelyből megszületett a Cloud Printing szolgáltatása. Jelenleg a funkció még kezdetleges, és csak angol nyelven érhető el, de sok lehetőség rejlik a Gmail Cloud Printing-ben.

Lássuk, hogyan is működik az egész. Szükség van először is egy Chrome böngészőt futtató PC-re, jelen esetben ez lesz a printer szerver, amely az okostelefonunkat köti össze a nyomtatóval. A Chrome alapértelmezetten nincs még felkészítve erre, „under the hood” (vagyis a motorháztető alatt) be kell kapcsolni a Cloud printing opciót, majd megadni egy Google Accountot, amiből nyomtatni szeretnénk.

A másik oldalon szükség van egy okostelefonra, és nagyon szimpatikus módon a Google nem zárta ki az iOS platformot a szolgáltatásból, a rendszer működik Android és Apple telefonokkal is a Gmail webes felületéből.

Demo képünk az iPhone felületet mutatja be – forrás: google blog

A levelezőfelületben megjelent a nyomtatás gomb, sőt a mellékletek mellett is ott a lehetőség a nyomtatásra. (Tehát magát a levelet és a csatolmányokat is ki tudjuk nyomtatni.) A Cluod Print-ben ráadásul még beállításokra is van lehetőség, állíthatunk nyomtatási példányszámot, tájolást vagy azt, hogy fekete-fehér vagy színes eredményt szeretnénk látni a nyomtató tálcájában.

A szokásos Google frissítési metódus alapján nem biztos, hogy mindenkinél azonnal látszódik a lehetősége, előfordulhat hogy a Chrome-ban már ott az opció, a Gmailben viszont még nincs. Fontos! A szolgáltatás HTML 5 technológiára épül (már ami a Gmailhez köthető), így az azt támogató böngészőkben működik (Android 2.1 illetve iOS 3.x).

2 hozzászólás to this post
  1. Éljen a Cl. Printing! Gyakran használom, és bár az elején voltak fennakadások a használatával de mára zökkenőmentes..

  2. Tudna valaki segíteni, hogyan tudnék nyomtatni androidos (a legfrissebb verzió van fent 4,xxx ) operációs rendszer alól egy epson xp-202-es nyomtatóval. Sajnos nem volt lehetőségem ios operációs rendszerű telefonnal próbálni és nem is szeretném lecserélni a jelenlegi készülékem (soni xperiy ray st18i ).
    Segítségetek előre is köszönöm.

    Üdv: Péter.

Szólj hozzá