Home Szoftver Megjelent az Android Honeycomb

Nemsokkal az Android 2.3 debütálása után máris itt a folytatás, – amely azonban egy kicsit más, – az Android 3.0, a Honeycomb. A Google videón prezentálta az új OS-t a CES-en.

Az új operációs rendszert kifejezetten a tabletekre fejlesztették ki. A fejlesztők sok időt töltöttek azzal, hogy a felhasználói élményen javítsanak, ennek során például egy egészen új user interfacet terveztek. Ennek megfelelően most jött el a pillanat, amikor az Android ketté ágazik: a korábbi verziók a mobiltelefonokon használatosak, míg az új, 3.0 már alapvetően a táblagépekre készült.

Átdolgozott widgetek, új homesceen, 3D-s nézetek, újraértelmezett multi-task – ezeken mind változtatott a Google. Jelentősen átdolgozták a böngészést is. Megjelentek a gyári böngészőben a tabok, sőt a formokat is képes a böngésző automatikusan kitölteni. Újdonság továbbá az is, hogy immár az Android böngészője is képes „privát módban” böngészni, azaz nem hagy nyomot az eszközön.

A Honeycombon természetesen megtalálható a Google Maps legújabb, 5-ös verzió számú térképszoftvere, 3D-s nézetekkel. De nem kell aggódni nem a Google készített csak tábla-ready alkalmazásokat, a cég szerint a Marketben közel 100 alkalmazás van, ami a nagyobb felbontásokat is támogatja.

Szólj hozzá