Home Hardver Januárban bemutatják a Samsung Galaxy Playert

Már egyszer említettük, hogy a Samsung dolgozik saját, Android alapú médialejátszóján, ami – elméletben – felveheti a versenyt az Apple iTouch termékével.

A januári CES-en a cég bemutatja a Samsung Galaxy Playert, ami tulajdonképpen a Galaxy S sikermodelljének egy 3G/GSM modul nélküli verziója. A termékkel az „okos” médialejátszók, illetve kézikonzolok piacára szeretnének betörni. A Galaxy S nagyon jól bevezette a Samsung termékpiacára a „Galaxy” márkanevet. A telefonból több mint tíz millió fogyott el. Nagyra nőtt „táblagép” verziója a Tab, lecsupaszított és valószínűleg jóval olcsóbban kínált „médialejátszója” pedig a Player lesz.

Az eszköz – kódnevén YP-GB1 – külsőre szinte megegyezik a Galaxy S-sel. Az olcsóbb ár érdekében a kijelző OLED helyett LCD lesz, és természetesen ahogy említettük a GSM, illetve 3G modulok is hiányoznak. A lejátszóra a legvalószínűbb, hogy az Android – jelenleg – legfrissebb verziója a 2.3 aka Gingerbread fog felkerülni.

A Player sikerében elég sokat kételkednek. Az Android telefonok ugyanis általában jól kiváltják a médialejátszó eszközöket, hiszen ugyanúgy képesek lejátszani filmeket és zenéket, ahogy majd a Player. Akinek tehát már van egy ilyen mobilja, nem valószínű, hogy fog venni „butább” verziót. Egyetlen piacot talán azok az okostelefon tulajok jelentenek, akiknek tetszik az Android, de első telefonnak nem mernek beleugrani, viszont egy pofás lejátszót szívesen használnának.

Viszont az Android Market és maga a platform még mindig nem túl erős játék szegmens terén. Bár egyre több nagy név jelenik meg a játékok között (az EA például több játékkal is képviselteti magát a Marketben), az iOS platformnak még mindig iszonyatos előnye van. Ennek ellenére a Samsung bízik magában és a Galaxy sorozatban.

A készülék forgalmazása Dél-Koreában indul, majd utána az Egyesült Államokban, és csak utána lesz globálisan elérhető. Valószínűleg több verzió is lesz a modellből, attól függően, hogy mekkora memóriával adják.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá