Home Hírek Rövid hírek

Lássuk milyen friss információk keringenek a neten Android témában.

  • Google nem hagyja „punnyadni” régi developer telefonját, így a Nexus One tulajok dörzsölhetik a kezüket, hiszen hamarosan – pár héten belül – érkezik a Gingerbread mobiljukra. A Google hivatalos twitter profilján jelentette be, hogy heteken belül kiküldik OTA (over-the-air) frissítéssel a Gingerbread-et a telefonokra.
  • Újabb pletykák a Sony Ericsson PlayStation Phone-nal kapcsolatban. Egy nemrégiben kikerült dokumentum szerint a mobil neve Xperia Play lehet. A mobil debütálása azonban előfordulhat, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem év elején lesz, hanem csak tavasszal, áprilisban.
  • A Verizon megerősítette, hogy jövőre a CES show-on egy androidos 4G LTE telefont mutat be. A lehetséges LTE képes mobilok köre tág, lehet az egy HTC Mecha, LG Optimus 2x vagy Motorola Etna.
  • Sims 3 Androidra. Az EA Games újabb klasszikus és méltán híres játékot hozott át Google platformra is. A program 4.99 dollárért elérhető a Marketből bárki számára (korábban csak a T-Mobile Vibrant tulajok tölthették le).
  • Összeállt az AdMob és a Coca-Cola egy ingyenes, karácsony live wallpaper készítésére az Android tulajok számára. A háttérkép elérhető itt: http://www.appbrain.com/app/coca-cola-holiday-wallpaper/coke.snowglobe
  • Froyot kap a HTC Wildfire is. A HTC a cég Facebook oldalán jelentette be, hogy a Wildfire készülékre is kiadja az Android 2.2-es verzióját. A Froyot a napokban kezdik el kigördíteni Európában, de a tervek szerint jövő februárban már a világ többi táján is elérhető lesz.
  • Jön a Foursquare frissítés Androdira is. Az új verzióban immár fényképeket is csatolhatunk a check-in-ek mellé, és az ismerőseink bejegyzéseihez pedig hozzászólásokat írhatunk.
  • Már Európában is kapható a világ első, kétmagos Android telefonja, az LG  Optimus 2x. A mobilt már korábban mi is bemutattuk, akkor még LG Star néven emlegettük. A telefon központi egysége az NVIDIA háza tájáról érkezett Tegra2. A telefon a skandináv CDON oldalán előrendelhető, nagyjából 550 euróért. Link

Szólj hozzá