Home Hírek Friss hírcsokor

Nézzük az elmúlt pár nap fontosabb apróságait. Van itt hardver, szoftver, minden mi szem szájnak ingere:

  • Andy Rubin twittelte ki, hogy az új Android telefonok napi aktiválási száma elérte a 300 ezret, nem semmi, ha hozzávesszük, hogy májusban ez a szám még csak 100 ezer volt. Szintén Rubin-hoz kötődik az a hír, hogy a D: Dive Into Mobile konferencián egy Tegra2 alapú Motorola táblagépen mutatta be az új Google Maps-ot. De ennél is érdekesebb, hogy a táblagépen már a Honeycomb egy előzetes verziója futott.
  • Android 2.2-t kap a Legend. A HTC bejelentette, hogy december 9-én elkezdi kitolni a telefonra a Froyo frissítéseket Europába.
  • A Samsung célja 2011-re, hogy 330 millió telefont adjon el. Ez jelentős ugrás az idei adatokhoz képest (előrejelzés), a becslések szerint ugyanis  cég 2010-ben 280 millió telefont fog értékesíteni. A Samsung zászlóshajója továbbra is a Galaxy S, de szintén jól fogy a Galaxy Tab, amelyből egy hónap alatt több, mint 1 milliót értékesítettek.
  • Az LG Star lehet az első dual-core-os Android telefon, amely a boltok polcaira kerülhet. Hol máshol kezdenék el forgalmazni, mint a technológia egyik fellegvárában, Dél-Koreában. A készülékről kiszivárgó friss képeken már egy helyi szolgáltató logója is kivehető. A véglegesnek mondható modell hasonlít a korábban kiszivárgott képekre. Az LG Star WVGA kijelzővel, HDMI porttal és 3.5mm jackdugóval rendelkezik. Képek egy 8 megapixeles kamerával készíthetünk.
  • Nincs minimum hardver (processzor) igénye a Gingerbreadnek? Az LG USA Facebook oldalán a cégtől azt nyilatkozta valaki, hogy az Optimus S sorozat nem kaphat Gingerbread-et, mivel a processzora gyenge – nem 1 Ghz-es. Ezt a féle „minimum” hardverigényt azóta már többen is megcáfolták. A már korábban is kiszivárgott információk – 1 Ghz-es cpu, 512 MB ram – csak ajánlások. Amelyik hardveren az Android 2.2 elfut, azon nagy valószínűséggel a Gingerbread is működőképes.
  • A HTC máris megerősítette, hogy számos telefonja meg fogja kapni a Gingerbreadet.
  • Twidroyd Factory:  érdekes újítást vezetett be a népszerű Twidroyd kliens, weben keresztül mások által készített témákat installálhatunk az alkalmazásunkra, illetve a témákat megoszthatjuk más Twidroyd felhasználókkal is.
  • December 11: Angry Birds Day – http://www.meetup.com/AngryBirdsDay/
2 hozzászólás to this post
  1. „hogy az Optimus S sorozat nem kaphat Gingerbread-et, mivel a processzora nem gyenge – nem 1 Ghz-es” – „mivel a processzora gyenge”, nem? (:

    Remek hirek, 2.3-at nagyon varom SGS-re, feldobott a hasonlosag a Nexus S es az SGS kozott. Csak igy tovabb o/

Szólj hozzá