Home Programok Népszabadság Online

Nemrégiben kiadta a Népszabadság saját androidos alkalmazását. A Népszabadság Online nevű app természetesen ingyen letölthető a Marketből. A program kis méretű és a jelenlegi tájékoztatás szerint az összes Android verzión működik.


Az alkalmazás leírása:

Tájékozódj villámgyorsan a nol.hu alkalmazás segítségével. Magyarország vezető politikai napilapjának legfrissebb – belföldi, külföldi, gazdasági, kulturális, sport és egyéb – hírei olvashatók többféle nézetben.
A galéria rovatban válogatások láthatók a Népszabadság fotósainak és a hírügynökségeknek a legjobb képeiből.

A program egyébként gyorsan és jól működik, a tesztek során sehol nem fagyott le. Nem feltétlen használja az Androidban megszokott UI elemeket, de összességében egy szépen felépített alkalmazásról van szó. A felső, oldalra gördíthető menüből választhatjuk ki, hogy milyen rovat híreit szeretnénk böngészni (Friss hírek, Belföld, Külföld, Gazdaság, Kultúra, Vélemény, Tudomány stb.). A navigálás itt egyébként nem mindig egyszerű, gyakran megnyitja azt a rovatot amire véletlen, húzás közben rábökünk. Alacsony fényerőn a rovatok címei nem látszódnak túl jól.

A cikkek olvasása során akár a kijelzőn invertálhatjuk a színeket (fehér- fekete) a jobb olvashatóság kedvéért. Emellett a szöveg betűméretét is tudjuk állítani. Az aktuálisan olvasott cikkeket a népszerű közösségi oldalakon is megoszthatjuk, bár itt is saját megoldást használtak a fejlesztők, nem a beépített Androidos „Share” menüt. Megemlítendő még, hogy állíthatunk be riasztásokat bármilyen rovatban, megadott kulcsszavakra.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá