Home Hírek A Telenor workshopról – Nyereményjáték

Ma délután, illetve kora este zajlott a Telenor workshop, ami mondhatom, igen jó hangulatban telt el. Nem volt nagy rendezvény, inkább családias, szűkkörű. Mi bloggerek, illetve az újságírók már délután 2 órakor az Ötkerben gyülekeztünk, és beszélgettünk, ismerkedtünk. A workshop-ok vezetői nyúzták a Galaxy Tab-okat, amit a Telenor és a Samsung bocsátott rendelkezésünkre, ezúton is köszönet nekik.

Az egész eseményt egy rövid prezentáció nyitotta 4 órakor, ahol megtudhattuk, mi is az Android, honnan indult, és hol tart most. Ezek után természetesen szó volt a Telenor magyarországi androidos terveiről is. A cég komolyan veszi a Google operációs rendszere által hajtott telefonokat, bizonyítja ezt az androidos óriásreklám (megaboard), illetve az is, hogy két reklámspotot készítettek, amiben az Androidot népszerűsítik. Sőt a cég „leány márkája”, a Red Bull Mobile jövőre teljesen átáll Android-ra, csak androidos telefonokat fognak forgalmazni. A cég egyébként így év vége fele egész jó akciókkal is készült, aki most akar telefont venni vagy váltani, annak érdemes rálesni a kínálatra, talán soha nem volt ennyire olcsón kapható a HTC Desire vagy a Samsung Galaxy S. A prezentációból még kiderült az is, hogy a Telenor Androideák néven egy versenyt indított, ahova a legjobb alkalmazás ötleteket várják – nemcsak fejlesztőktől. A legjobb 10 ötlet kitalálója jutalmat kap, sőt az első három  programot a Telenor el is készítteti. A program tippeket egyébként számos kategóriába várják, mint pl. „Babázz”, „Szórakozz”, „Egyél-igyál” vagy „Közlekedj”. A teljes listát az alkalmazás Facebook oldalán találjátok.

A prezentáció végén még pár szóban bemutatták a workshopok vezetőit is. Összesen négy különböző csapat alakult, ahol az Android programok négy nagy csoportját próbáltuk bemutatni a résztvevőknek. Természetesen akinek kérdése volt, azoknak megpróbáltunk válaszolni, és így egy – egy 20 perces kerekasztal beszélgetést tartottunk. Amikor letelt az idő mindig sajnáltuk, hiszen valamit még mindig tudtunk volna mesélni, kérdezni.

A workshopok – szerény véleményünk szerint – nagyon jó hangulatban teltek. Voltak kezdők, voltak haladók, és voltak olyanok is, akik még csak most tervezik, hogy egy Androidos készüléket vásárolnak. Jó volt látni, hogy fiúk-lányok vegyesen voltak. Sajnos a többi workshop-ba nem tudtunk belehallgatni, de mi jól éreztük magunkat és a látottak alapján a látogatók is. Ezúton köszönjük egyébként az AndroidHungary jelenlétét is a mi asztalunknál. A hely remek volt – csak kicsit hideg -, enni-inni mindenki kapott. Üres kézzel senkinek nem kellett hazamenni, sőt, egyeseknek az alkalmazás listája is megduplázódott a nap végére.

Aki pedig lemaradt az eseményről, ne csüggedjen, biztos nem ez volt az utolsó ilyen workshop. Sőt, mondunk jobbat. Aki ügyes, még egy kis szuvenírt is nyerhet most tőlünk. Ehhez elég csupán három kérdésre jól válaszolni. (A kérdéseket egyébként a Telenoros kérdéssorból loptuk.)

  • Hány millió kódsorból áll az Android?
  • Mi volt az első, forgalomban is kapható androidos telefont? (Több nevet is elfogadunk, mert a készüléket több néven is ismerhetitek).
  • Miről kapják az Android verziók a „kódnevüket”?

A helyes válaszokat december 8-ig várjuk. A megfejtéseket az android@mpp.hu -ra várjuk, a tárgy – ha lehet – Játék 2 legyen. Hogy mi a nyeremény?

Ugye tudjátok? Van egy másik játékunk is, ahol pedig a december 8-án zajló Mobile Developers Day -re nyerhettek belépőt.

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá