Home Hack CyanogenMod 6.1.0 RC – Samsung Galaxy Spica

Bizonyára sok Spica tulaj szomorúan vette tudomásul, hogy a Samsung nem adja ki a készülékre a Froyo-t (Android 2.2). Ám ez nem akadálya annak, hogy lelkes hackerek ne építsenek össze egy igenis használható, friss Android-ra épülő operációs rendszert. Ezek közül is az egyik legjobbat pedig ráadásul hazánk fia, criminal csinálja.

A rendszer alapja itt nem egy gyári, szűz ROM, ahogy az egyik legnépszerűbb custom ROM, a CyanogenMod. Ez a ROM számos telefonra elérhető, de hivatalosan a Spica-t nem támogatja. Ettől viszont még egy jó alap a munkára, és ahogy esetünk is bizonyítja egy jó operációs rendszer hozható ki belőle.

A kiadás még mindig alfa stádiumban van, de már a hetedik verziónál jár, és szinte az összes elvárt, és használható szolgáltatás illetve hardver működőképes vele.

A működőképes dolgok listája, zárójelben [] pedig azoknak a forrása:

 • Képernyő[LeshaK]
 • Touch/Multitouch [LeshaK/Gabriel-LG]
 • Hang [LeshaK/DE_NISkA/vflashbirdv]
 • Billentyűk
 • GSM/GPRS/EDGE/3G [LeshaK]
 • Vibra [LeshaK]
 • SD kártya [mik_os/LeshaK]
 • Wifi [golecpch]
 • Bluetooth
 • Google szolgáltatások: (GMail/Market/Contacts/Calendar/NetworkLocationProvider)
 • GPS
 • Szenzorok [DE-NISkA/Leshak]
 • Kamera

A lista majdnem teljes, egyedül a divx filmek lejátszásnak hardveres gyorsítása hiányzik a repertoárból.

A legfrissebb (7.3) verziónak a fóruma itt található: http://forum.samdroid.net/f56/cyanogenmod-6-1-0-rc1-spica-alpha7-3-discussion-feedback-bug-reports-3139/

A legfrissebb (7.3) verziónak a letöltési és telepítési útmutatója pedig erre van: http://forum.samdroid.net/f53/cyanogenmod-6-1-0-rc1-spica-alpha7-3-a-3138/

Ha minden jó, hamarosan egy interjút olvashattok, amit criminallal készítettünk.

9 hozzászólás to this post
 1. ez azért hihetetlen.. a samsung nem képes hónapok óta megcsinálni magyarországnak a froyot a legjobb telefonukra, a galaxy s-re. pár srác meg ezalatt megcsinálja még spica-ra is, hobbiból. komolyan elképesztő, le a kalappal. ilyen arcokat kéne alkalmazzon a samsung!

 2. Sziasztok!

  Én is ugyanennél a pontnál akadtam el? Ezek szerintem nem csak nekem nem triviális. Próbáltam utánaolvasgatni, de más fórumon csak egy ugynevezett Odin programmal és másik telepítővel hozatták be. Lehet, hogy itt is fel kéne tenni minden félét, hogy bejöjjön a recovery menü, nem tudom. Nekem eddig csak Downloading módba sikerült elindítanom a telót, de azzal nem mentem semmire… Aki tud, kérem segítsen. Előre is köszi!

 3. Csak saját felelöséggel én még nem probáltam ki …
  Van rá lehetőség, de csak ha root-old a telefonodat.

  Másik opció, ha türelmes vagy, és vársz a 2.2-es frissítésre (hogy ha lesz hivatalos), mert ott már van lehetőség arra, hogy az appokat a telefonról az SD kártyára helyezd.

  Recovery mód, ami a flasheléshez kell:

  hangerő le + ki/bekapcsoló gomb + kamera

 4. Sziasztok!
  Ha megcsinálom a frissítést, a telefonomról minden játék és program törlődik ugye?
  Ja és ha igen, ezek megmentésére van valami lehetőség?
  Előre is köszi!

 5. Sziasztok!Felraktam én is ezt a romot,minden oké kivéve egy dolgot…1 órája szedtem le a töltőröl,a romot tegnap raktam fel és már 80% on van az aksi…előtte gyári rommal kibírt 2-3 napot .Ötlet valakinek?Ja úgy 80% kb 1 óra alatt,hogy nem használtam,ennek hamar merülés lessz a vége.

 6. Sziasztok!Tegnap tettem fel a romot,minden oké kivéve egy dolgot,amit ma reggel vettem észre.Este 35%on volt az aksi,reggel 3%,jo felteszem tölteni,kb 1 órája vettem le,már az is furcsa volt,hogy kb 5 perc múlva már 60% on volt.Tehát 1 órája 100%-on levettem töltőröl azóta hozzá se nyúltam míg nem csörgött,leteszem utána és 80% 1 perc beszéd után.Tegnapig a gyári rom volt rajta 2-3 napig bírta,nem gondolom aksi gond,valakinek valami jó ötlet?

Szólj hozzá