Home Hírek Opera Mobile Androidra már a jövőhét elején

Az Opera böngésző hivatalos oldalán jelentették be, hogy hamarosan – illetve egész pontosan jövő héten, november 9-én – elérhető lesz az Opera Mobile Android platformra.

Az Opera belépésével egy újabb alternatív böngésző jelenik meg az Android Marketben, így aztán már tényleg nehéz lesz a választás. Az Opera, hogy még jobban fokozza a kedélyeket, egy háttérkép készítő versenyt hirdet, aminek a nyertese egy Samsung Galaxy S boldog tulajdonosa lehet.

November 9-én tehát érdemes lesz figyelni az Opera oldalát az androidosoknak.

3 hozzászólás to this post
  1. @matroznaklenni: az Opera mini a korábbi „okostelefonokra” (s40) készült, kis kijelzőre optimalizálva, de a Mobile már az újabb, érintőképernyős mobilokra. (fixme)

  2. Nem ez a fő különbség a kettő között.
    Androidon is van Opera Mini, ez is érintőképernyőre optimalizált, mint a Mobile, a kettő kezelőfelülete nagyrészt megegyezik.

    A különbséget az adja, hogy az Opera Mini esetében a böngészőmotor az Opera szerverein van, a lekért weboldalakat központilag dolgozzák fel, átalakítják, tömörítik, így a Minihez már egy kész ‘csomag’ érkezik, amit csak meg kell jeleníteni a telefonon. Így érhető el, hogy a Mini kisebb adatforgalmat és processzorhasználatot generál. Ezért érdemesebb ezt használni kisebb sávszélességű vagy mobilnethez.

    Az Opera Mobile ellenben teljesértékű böngésző – ezért is nagyobb a mérete. A böngészőmotort is tartalmazza, így tud futtatni pl. javascriptet is. Nincs ráutalva az Opera szervereire. Nagy sávszélességű netelérésen vagy wifin ez gyorsabb lehet mint a Mini.
    A szerveren keresztüli feldolgozás és tömörítés itt is bekapcsolható opcionálisan, ezt Opera Turbo néven lehet elérni. (Ez a funkció pl. az asztali változatban is megtalálható)

Szólj hozzá