Home Szoftver Jön az Android Gingerbread

Most már biztos, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik az Android következő verzióját, ami a Gingerbread névre fog hallgatni. Hogy honnan tudhatjuk? Onnan, hogy a Googleplex előtt a feltűnt egy hatalmas mézeskalács figura, ami csak egyet jelenthet: közeledik a bejelentés ideje.

A múltban ugyanígy játszódtak le az események. A hivatalos bejelentés előtt a székháznál feltűnt egy hatalmas „édesség”, aminek a nevét általában ekkora azért már kiderítették (Cupcake, Donut, Eclair, Froyo). A megfelelő figura biztosította, hogy a érkezik az új OS, és a név is passzol.

Az új verzió tovább növelheti az Android termékkínálat fragmentációját. Bár a felhasználók háromnegyede már Android 2.1-es, vagy annál újabb operációs rendszert futtat, még sokan 1.5 illetve 1.6-on kénytelenek rostokolni, köszönhetően a készülékgyártóknak, akik késnek az frissítésekkel, vagy egyes modellekre egyszerűen ki sem adják. A Samsung például az elterjedt Samsung Galaxy Spica-ra már nem hozta ki az Android 2.2-t, sőt a cég androidos zászlóshajója, a Galaxy S, is csak nemrégiben kapta meg az új verziót.

Egy elcsípett Google Code-os levelezés alapján egyébként elképzelhető, hogy a Gingerbread az Android 2.3-s verziószámot kapja meg 3.0 helyett. A Gingerbread után következő új kiadás, a Honeycomb lesz a 3.0.

Videó a friss „sütésről”:

Szólj hozzá