Home Programok Alkalmazások amik könnyebbé teszik napjainkat

Külföldön nagy divat az ilyen összeállítás, amelyben egy-egy témakörből válogatnak össze alkalmazásokat. Megpróbáltunk mi is összehozni egy ilyen listát, ha lehet, a hazai ízekre hangolva.

A mostani lista szereplői jó szolgálatot tesznek otthon, de a munkavégzés során is jól jöhetnek. Az okos-telefonok már évek óta az életünk részei, és már jóval többek, mint egy szimpla telefont. Az utóbbi időben már lassan munkaeszközzé is válnak. Olyan alkalmazások érhetőek már el több platformra is, amik egyértelműen a dolgozó emberek életét tudják megkönnyíteni. Nézzünk most egy félig-meddig szubjektív listát az ilyen programokról.

VoiceRecorder

A VoiceRecorder az, aminek látszik. Használatával eldobhatjuk a régi diktafonokat, ugyanis ezentúl elég lesz előkapni a telefont, hogyha „hangos jegyzetet” akarunk hagyni. Amikor nincs idő, vagy egyszerűn nincs kedvünk pötyögni, ez a legjobb és legegyszerűbb megoldás. A felvett hangfájlok között könnyedén tudunk keresni, és akár továbbítani is tudjuk emailben, vagy bluetoothon.

GDocs

A Google Docs egy remek online platform az irodai programok helyettesítésére. A GDocs segítségével immár telefonunkon is el tudjuk érni a Googlenél tárolt dokumentumokat – persze azért korlátozásokkal. Az alkalmazás a változtatásokat természetesen képes felszinkronizálni az internetre.

Gtask

Ha nem aggódunk amiatt, hogy a Google mindent tud rólunk, akkor az egyik legjobb feljegyzés készítő program lehet számunkra a Gtask. Különlegessége az, hogy nem feltétlen egy önálló, csak a telefonon futó program. A Gtask ugyanis a Gmail beépített Tevékenység alkalmazását használja (tudtátok egyébként, hogy van ilyen?). Így akár a pc előtt ülve tudunk feljegyzéseket készíteni a Gmailben, amit később egyszerűen át tudunk szinkronizálni a telefonra. Az egyes feljegyzéseket könnyedén megoszthatjuk emailben, bluetoothon, sms-ben vagy akár twitteren is. Az ingyenes verzió csak manuálisan frissíti a listát.

Dropbox

Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a Dropbox, amelynek segítségével több számítógépen is szinkronban tarthatjuk fontos állományainkat. Az Android verzió segítségével hozzáférhetünk a Dropoxnál tárolt fájlokhoz, letölthetjük azokat, de újakat is másolhatunk fel.

PayPal

A PayPal alaposan felforgatta a netes vásárlási szokásokat. Mostanra már itthon is egyre elfogadottabb és elterjedt fizetési eszköz. Kényelmes, gyors és biztonságos. Akár az Ebay-en, akár máshol használjuk. A program segítségével visszanézhetjük saját forgalmunkat, illetve pénzt is küldhetünk vele. Az új „Bumb” funkcióval pedig akár szemtől – szembe is küldhetünk pénzt, egyik telefonról a másikra.

Astro File Manager

Aki nem csak általános céllal használja a telefont, annak mindenképpen kell egy jó fájlkezelő. Az Astro pontosan erre való, és még sok minden másra. Több plugin van hozzá (SMB, bluetooth), de már alapértelmezetten is található benne saját képnézegető, és alkalmazás telepítő.

AndFTP

Az AndFTP egy nagyszerű FTP/SFTP/FTPS kliens Android eszközökre, amellyel több ftp-t is tudunk kezelni. Természetesen lehetőségünk van tallózni mind az eszközön, mind a távoli szerveren. Feltölteni és letölteni is tudunk, és még a megszakadt, vagy megszakított letöltést is tudja folytatni a program. Az alapfunkciókon kívül tudunk még átnevezni, másolni, könyvtárat létrehozni, sőt, még jogosultságokat állítani. Támogatja a TSL / SSL alapú biztonságos fájltovábbítást is. Az AndFTP elérhető fizetős, és ingyenes változatban is.

Adobe Photoshop


A nagy múltú képszerkesztő sem maradhat ki az Android lázból. Az Adobe Photoshop Express lehetővé teszi, hogy számítógép közbeavatkozása nélkül végezzünk egyszerű szerkesztési feladatokat – levágás, forgatás átméretezés, színkorrekció. A program ráadásul teljesen ingyenes.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá