Home Hírek Amazon App Store: megerősítve

Most már biztosra vehetjük, amiről korábban csak pletyka szinten lehetett olvasni. Az Amazon, hasonlóan mint a Verizon, saját Android Marketet épít. A megerősítés egy dokumentumnak köszönhető, amelyet az Amazon küldött a potenciális alkalmazásfejlesztőknek.

Azt, hogy mikor és milyen formában indul be az Amazon féle Android app store, pontosan még nem tudni, de úgy tippelik, hogy az ünnepekre már elérhető lesz a bolt. Az Amazon által küldött dokumentumban olvashatunk arról, hogy a kész alkalmazásokat egy App Packaging Tool-on át kell futtatni mielőtt a Marketbe kerülnének. A fejlesztőknek lehetőségük van akár DRM védelmet építeni a publikált alkalmazásokba – bár ez opcionális lehetőség. Ezen túl a program működését bemutató videókat is feltölthetnek az alkalmazás mellé.

Amazon App Store

Az Amazon rendszerében nem engedélyezettek a „sértő tartalmak”, és elképzelhető az iTunes-hoz hasonló cenzúrarendszer is. Érdekes fejleményeket hozhat az Amazon az Android világába, személy szerint én még nem döntöttem el, hogy ez a dolog jó lesz-e nekünk. Bár, nem lenne rossz csavar, ha az Amazon boltjában hamarabb férhetnék hozzá a fizetős alkalmazásokhoz legálisan, mint a Google eredeti Marketben.

Szólj hozzá