Home Hírek Most még kimaradunk a fizetős Android Marketből

Már jó ideje azon izgulunk, hogy kapunk-e teljes értékű hozzáférést az Android Markethez. Voltak biztató előjelek: a Google bejelentette, hogy növeli az elérhető országok körét – persze pontos információt nem közöltek -, illetve több magyar felhasználó tapasztalta azt, hogy kicsit megbolondult a Market, vagy távol-keleti írásjelekkel találkozott, vagy látta a fizetős app-okat is. A valóság azonban úgy látszik szomorúbb mint ahogy a helyzet kinézett. A HWSW megkeresésére a Google Magyarország azt nyilatkozta, hogy hazánk a mostani bővítésből még kimarad.

Az alkalmazás-piactereket elemző Distimo átfésülte az Android Market rendszerét, és a fizetős alkalmazások terjesztési beállításainál máris felfedeztek 13 új országot, ebben a felsorolásban azonban Magyarország sajnos nincs benne. Pedig egy jelentés szerint Svédország és Magyarország is belekerülhetett volna a következő frissítési körbe, de Szilágyi Krisztina, a Google hazai PR menedzsere a HWSW kérdésére elmondta, hogy az első nagy bővítési körben Magyarország nincs benne. A pontos okokról nem tudott nyilatkozni, de az biztos, hogy a listán ott vagyunk mi is valahol.

A Distimo észlelése szerint Argentína, Belgium, Brazília, Finnország, Hong Kong, Izrael, Mexikó, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szingapúr és Dél-Afrika a már biztos befutók, de ez sem hivatalos. A következő bővítési körre egyébként a portál értesülései szerint már nem kell olyan sokat várni.

5 hozzászólás to this post
  1. Csomesz: Románia 22 millió lakossal nyilván nagyobb piac igen, bár akkor meg miért van ott Szlovákia is? Szerintem kisorsolták egy kalapból az országokat, mert logikát ebben a listában nem nagyon látok… 🙂

  2. a következő körből meg az alábbi országok fognak kiejteni minket: irak, afganisztán, tadzsikisztán, kambodzsa, alaszka, mongólia :]

Szólj hozzá