Home Hardver Commtiva Z71 – olcsó Android Kínából

A Commtiva név nem cseng túl ismerősen, igaz? De a Foxconn már jobban hangzik? Na a Commtiva a Foxconn leányvállalata, és most úgy látszik ők is beszálltak az Android bizniszbe. Nehéz dolguk nincsenen, hiszen a harder összeszerelésére van gyártósor és valószínűleg forrás is, a szoftverre meg nyilván nem kell költeni – ha nem akarnak saját felületet rá.

A készülék egyébként nem az első Androidos telefonja a gyártónak, így talán bízhatunk benne, hogy szarvashibákat nem követtek el. A részletes beszámolók erről tanúskodnak, a Commtiva Z71 egy olcsó és megbízható telefon. Nézzük a pontos részleteket, adatokat. A telefon méretei: 14,9 x 56,8 x 12,6 mm, ehhez 114 grammos súly tartozik, tehát nem egy túlsúlyos telefonról van szó. Kijelzője 3 ,2 hüvelykes átlójú, 320 x 480 pixeles (HVGA) és ami a legjobb, kapacitív, sőt használhatjuk több ujjunkat is rajta, tehát multitouch. Mivel nem egy felső kategóriás készülékről van szó, természetesen TFT-LCD panelt építettek be, de a beszámolók alapján jól teljesít, megfelelően látható még erős fényben is, és a belátási szöge is megfelelő. A kijelző alatt közvetlenül 4 érintésérzékeny gomb, majd ezek alatt a szokásosnak mondható hívásfogadás, lerakás és a trackball található.

Hátúlról sem kell szégyenkezni a mobilnak, egy 5 megapixeles autofókuszos kamerát kaptunk, led világítással. Persze létezik ennél jobb fényképező mobilban már, de ebben az árkategóriában ez bőven megüti a szintet, sőt túl is lépi azt. Csatlakozók táján semmi egzotikumra nem kell készülnünk szerencsére, a szokásos 3.5-os jack bemenet és a micro usb található a Commtiva Z71-en.

A készülék lelke egy 600Mhz-en üzemelő Qualcomm MSM7227 processzor. Memóriával is el van látva a telefon egész jól: 256 MB RAM és 512 MB ROM. A beszámolók szerint jól teszi a dolgát, ritkán lassul be. Persze nem egy felsőkategóriás dolog, de azért hétköznapi embereknek józan használatra elegendő.

Jó hír, hogy a kínai gyártó halad a korral, és a klón telefonokkal ellentétben ezen viszonylag friss 2.1-es Android van, sőt ha hihetünk a pletykáknak, hamarosan érkezhet rá az újabb 2.2, a Froyo. A szoftverkörnyezethez még hozzátartozik, hogy a telefon tud magyarul. A telefon természetesen tudja a wifit, a bluetooth-t, a gps-t és az adatátvitelt GPRS-től egészen HSPA-ig támogatja.

Az üzemidőről az 1230 mhA-os akkumulátor gondoskodik, ami világot nem fog váltani, de hozza az átlagos – maximum 2 napos – teljesítményt.  A kezdőár bruttó 65 000 forint, amivel konkurenciája lehet az LG Optimus GT540-nek vagy a Samsung Galaxy 3-nak.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá