Home Programok A legfontosabb 10 Android program kezdetnek

Most lettél friss Android-os tulaj? Vagy egyszerűn csak szükséged lenne egy hasznos programok listára? Nektek lehet hasznotokra a következő lista, amely – szerintem – legfontosabb programokat tartalmazza.

  1. Advanced Task Killer Free
    Az egyik legfontosabb program, nem is véletlen van az első helyen. Arra használható, és kell is használni, hogy az esetleg beragadt, vagy feleslegesen futó alkalmazást le tudjuk állítani. Folyamatosan fut, és az értesítési területről könnyedén elérhető. Listájában felsorolja az éppen futó programokat, amelyek közül egyszerre többet is ki tudunk lőni.
    Fizetős verziójában van lehetőség automatikus futtatásra (bizonyos időközönként kitakarítja a programokat) és fehér listára is (ezek a programok nem jelennek meg a listában).
    _
  2. 3G Watch Dog
    Eme érdekes nevű program azoknak jöhet jól, akik előfizetnek a telefonon lévő netezésre. Segítségével könnyedén, és átláthatóan tudjuk figyelni, hogy mennyi adatot forgalmaztunk a telefonnal. A Wifit nem számolja bele, csak a 2G/3G hálózatokat. Hó elején beállíthatjuk a kvótánkat (megabyte, kilobyte) és folyamatosan nyomon követhetjük, hol járunk. Szükség esetén külső programmal képes akár kikapcsolni a 3G-t, ha túlforgalmazunk.
    Widget-ként is alkalmazhatjuk, így a főképernyőn is nyomon tudjuk követni aktuális adatforgalmunk állapotát.
    _
  3. APNdroid + Widget
    Az APNdroid lehet a 3G Watch Dog társa. Segítségével megakadályozhatjuk a túlforgalmazást. Ha letöltjük a Widget-et, akkor egyszerűen, a home-screenről be tudjuk állítani, hogy be van kapcsolva a 3G, vagy nincs.
    _
  4. Barcode Scanner
    A program kötelező. Arra való, hogy különböző vonalkódokat képes leolvasni és azonosítani. Az Android programoknak generálható QR kód (mi is használjuk), amelyet lefotózva könnyen rájuk kereshetünk gépelés nélkül a Marketben.
    _
  5. Battery Indicator / Battery Indicator Pro
    Számtalan program létezik arra, hogy kijelezzük, hol jár akkumulátorunk ereje. Én egy minél egyszerűbbet szerettem volna, és erre a Battery Indicator tökéletes. Lényege, hogy százalékkal jelzi az állapotsávon, hol járunk készülékünk akku szintjével. Ezen felül az értesítés területet lehúzva egyéb információkkal szolgál, mint például hőmérséklet, és az utolsó töltés óta eltelt idő.
    _
  6. Call Meter NG
    Akinek korlátos az előfizetése, annak szintén jól jöhet ez a program. Segítségével könnyedén számon tarthatjuk, mennyit telefonáltunk és SMS-eztünk az elmúlt időben. Emellett különböző tarifákat is összeállíthatunk, amivel még pontosabb képet kapunk a kiadásunkról. Emellett számon tartja az adatforgalmunkat is.
    _
  7. Shazam
    A Shazam egy iPhone-ról már ismerős program, szolgáltatás.  A program egyszerű, ám mégis remek, mondhatni pótolhatatlan. Veled is előfordult már, hogy ment egy szám a rádióban, tv-ben de nem tudtad mi az? A Shazam képes megmondani neked, hogy mi az. Elég, ha odatartjuk a telefont egy rövid időre, és a Shazam saját adatbázisából kiválasztja a dalt. Sikeres találat eseten számtalan egyéb információval szolgál az előadóról, dalról, ha van hozzá YouTube videó, még azt is megnézhetjük. Twitter és Facebook profilunkkal is összeköthető.
    _
  8. Astro / Astro Pro verzió
    Az Astro egy egyszerű, átlátható fájl- és képböngésző program, a telefonok TotalCommandere. Segítségével könnyen tudunk tallózni, másolni, törölni a telefonon tárolt fájlok között. Saját képnézegetővel is rendelkezik.
    _
  9. IMDB
    Az IMDB-t senkinek nem kell bemutatni, a legnagyobb filmes oldal. Android-os programjával ehhez a tartalomhoz férhetünk hozzá korlátlanul. Akár filmet, akár színészt keresünk, biztosak lehetünk benne, hogy az IMDB-vel megtaláljuk. A filmeknek a trailerét is megnézhetjük. Figyelem, nagyon sávszélesség-éhes program, ezért óvatosan használjuk, főként a trailerek nézegetését mellőzzük, ha nem Wifi-t használunk.
    _
  10. Opera Mini
    Az Opera Mini már több platformon bizonyított, nem kérdés tehát, hogy itt a helye. Amiért én kiemeltem a többi böngésző mellől, az az a képessége ahogy az oldalakat összetömöríti. Ennek hála gyorsabban és kisebb adatforgalom mellett böngészhetünk. A rendszer úgy működik, hogy amilyen oldalt mi meg szeretnénk nézni, az először átmegy az Opera szerverein, ahol a felesleges sallangokat eltávolítják belőle, és tömörítik, ahogy csak lehet. Így a tartalom és a forma megmarad, viszont egy optimalizált változatot kapunk. Nagyon hasznos annak, aki kisebb forgalmú mobilnetre van előfizetve.

Ennyi nem elég?

Akkor nézz körül a programok és játékok kategóriákban!

Hasonló cikkek
9 hozzászólás to this post
  1. 1. szerintem felesleges, mert a a 8-asban, az Astroban van task manager (ott Process Managernek hívják)
    2. ez is, mert a 6-os, a Call Meter NG pont ezt (is) tudja. jó, mondjuk ennek nincs widgete, de ha kevés a hely a belső memórián, akkor érdemes csak egy appot fenthagyni…
    10. ennél meg jobb a Dolphin Browser, bár ez inkább egyéni ízlés kérdése…

    a többi tényleg jó, nekem is fent vannak.

  2. Szia!

    Örülök, hogy véleményt formáltál, mert jó látni, hogy mások mit használnak. Én magam jobban csipem az ATK mert azt kifejezetten arra csináltak amire használom, és állandóan fut. Az Astrot akkor indítom el amikor szükségem van rá.
    3G Watchdogot pedig a widget és a részletes export miatt szeretem, de hát ízlések és pofonok 🙂

    (btw mindkét app elég apró, nem foglalnak sokat)

    Üdv,

  3. Sziasztok.

    szerintm az apps-ok mind teljesen izlés kérdése, mind a felsorolásban találtakra is van több fizetös és free apps.Mindezek ellenére ugyhiszem a cikk iroja nem csak hasznáhatoságra alapozott hanem az egyszerü usereknek ajánlott.Kezdö pakknak tökéletes amit leirt, utánna amikor már beletanult a tulaj, majd editál.Londonban élek most vettem egy galaxy s-t, fantasztikus már van rá froyo ami még szélesebbre tárja a kaput.De pont ezek voltak amiket feltettem a telefonomra. Jo választás.

    Üdv peace 🙂

  4. Hello!!
    Hasznos kis lista,de lenne egy kérdésem:hogy tudnám átrakni memokártyára a játékokat/alkalmazásokat?MIvel már kicsit idegesít h kiírja h kevés a memoria,x8-ról lenne szó !!thx

  5. Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy van e egyáltalán olyan apps amivel sd card-ra lehet telepíteni.Mert nekem mindig a telefon memóriára telepít minden appsot és nincs már szabad helyen.Segítsetek 1 program neve kellene és ha lehet free.Előre is thank you!

  6. APP 2 SD vagy app to sd nevű appal tudjátok nagyon gyorsan megcsinálni hogy a telóról sdre mentse a cuccokat de nem mindent lehet némely program igényli a c meghajtód a telón,

  7. Szia! Köszönöm a tippeket.
    Most lettem Androidos. 🙂
    Ajánlanék én is 1-2 nagyon hasznos appot:
    HungiFungi: Magyar gombahatározó. Nagyon jól működik, meghatározásra, tanulásra kiváló.
    30Km : Minőségi élelmiszerek a helyi termelőktől.
    Be on Road: Tényleg net nélkül működő navigáció.
    Clean Master: Teljes rendszertisztítás, optimalizálás
    Sok sikert!

Szólj hozzá