Home Játékok A hét játéka: Abduction!

Sorozatunk célja, hogy hetente egy-egy olyan játékot mutassunk be, amely képes lekötni bárkit 10-20 percre, vagy akár több napra is.

Az Abduction! -ra pár napja akadtam, és nálam hasonló függőséget okozott, mint az Angry Birds!, noha fele annyira ismert játék. Elsőre végtelenül egyszerű játéknak tűnik, de ahogy eltöltünk pár órát vele, rájöhetünk, hogy rengeteg lehetőség és játékidő van benne.

Röviden a lényeg: a játék indulásakor egy ugráló tehénkével vagyunk, és a feladatunk, hogy felugráljunk a pálya tetejére, ahol már vár minket az űrhajó. Irányítására pedig a telefon mozgásérkelője szolgál.

A cél az űrhajó, jobb oldalon láthatjuk hol járunk

Persze ez túl egyszerű lenne. Feladatunkat megnehezíti, hogy a felfele ugráláshoz használt kis földdarabok egy része folyamatosan mozog. Ezen felül az égből néha esnek le kis ajándékok. Ezek tartalmazhatnak extra pontokat vagy életeket (ha elvétünk egy ugrást nem halunk meg), de itt-ott becsúszhat egy bomba is, aminek nekiugorva kezdhetjük az egészet elölről. Sőt vannak olyan csomagok is, amelyek a pályára hatnak (több, vagy kevesebb ugráláshoz használt pont), de vannak olyanok is, amelyekkel segítségével magasabbra tudunk ugrani egy ideig.

A Abduction!-ban az a jó, hogy több fajta játékmenet létezik. Ha csak a magasság és a pont érdekel bennünket, akkor „cél” nélkül törhetünk felfele. Eredményeinket online is publikálhatjuk. Több nehézségi szint közül is választhatunk, így a kisebb gyerekek is jól szórakozhatnak a játékkal.

Az Adbuction! Word Attack részben viszont több fajta játékot is találhatunk. A Challange játéktípus mögött újabb és újabb lehetőségek vannak. Játszhatunk az idő ellen – ekkor egy meghatározott idő alatt kell felérni a pálya tetejére.

Harc az idő ellen

A Score Attack játéktípusban egy meghatározott összegű pontot kell elérnünk, mielőtt feljutunk a pálya tetejére. A Friend Rescue részen pedig „barátainkat” kell összeszedni mielőtt felugrálunk a célba. Ezeken kívül is van még pár játéktípus, nem lövöm le mindet, próbáljátok ki.

Sajna a demoban ez az utolsó, amit ki tudunk „lockolni”

Az Adventure menüben pedig egy komplett küldetéssorozat vár ránk, ahol több pályán és feladatok kell keresztülverekedtünk magunkat, hogy elérjük az űrhajót.

A birka ne tévesszen meg senkit, az már egy új karakter

Sajnos ez a játéklehetőség az ingyenes verzióban elég rövid, hamar el lehet érni.

A teljes verzióban egyébként még két további játékmód is rendelkezésünkre áll. Ha végre lehetne itthon is használni a Google Market-et fizetős alkalmazásokra, ez lenne az egyik játék, amit egészen biztosan megvennék.

A játéknak egyébként tegnap jött ki a második része. Sajnos jelenleg csak fizetős verzióban érhető el, így mi ismét kimaradunk belőle, ha csak nem választjuk a warez verziót.

Szólj hozzá