Home Hírek Friss hírek a világból

Íme pár egészen rövid hír a nagyvilágból, szigorúan az Android érdekeltségi köréből.

  • A HTC szeptember 15-én Londonban tart meetup-ot, ami sokakat izgalomba hozott. A pletykák legnagyobb része arról szól, hogy a cég bejelenti a saját Android alapú table megoldását. Természetesen várnak új telefonokat is (HTC Desire frissítés?)
    Facebook link: http://www.facebook.com/event.php?eid=112503548806825
  • Bejelentette a saját dual-core – mobiltelefon – processzor szériáját a Samsung, az Oriont. Az Orion két ARM Cortex-A9-et tartalmaz, és az előzetes becslések szerint akár ötszörös gyorsulást is hozhat a 3D teljesítmény terén az előző generációhoz – Hummingbird – hasonlítva. Legvalószínűbb megjelenése a jövőre kijövő új Galaxy modellek.
  • Dual-Core processzoros telefonok jöhetnek a Motorolától is. Az, hogy ki szállítja, illetve készíti ezeket, még nem tiszta. A Motorola slágertermékének, a Droidnak a központi egységét a Texas Instrument-től kapta, de a TI nem valószínű, hogy idén kijönne dupla magos cpu-val. De persze nem ez az egyetlen cég készít ilyen processzorokat. Lehetséges jelölt lehet még az NVIDIA (Tegra 2), illetve a Samsung (Orion). Utóbbi egyébként kevésbé valószínű, mert a Samsung csak egy „limitált, kiválasztott” körnek készíti a CPU-t (saját magának). A Qualcomm és a TI is dolgozik a saját megoldásán, de a legvalószínűbb, hogy ezekből csak jövőre lesz valami.
  • Az IFA-n prezentálja a Sony az első internetes HDTV-t, amin a Google rendszere található. A Google szolgáltatása később több eszközön elérhető lesz, de az exkluzív debütálás a Sony 46 inches eszközén történt meg. (Aktív megállapodás még az LG-vel és a Logitechel van)

Szólj hozzá