Home Hírek Toshiba Folio 100 vs Samsung Galaxy Tab vs iPad

A TalkAndroid oldal készített egy gyors összehasonlítást a Samsung Galaxy Tab premiere alkalmából. A három összehasonlított készülék a Galaxy Tab, az Apple iPad-je és a Toshiba Folia 100. A Samsung készüléket tegnap mutatták be, és egyelőre mindenki keresi a felhasználási helyét. Telefonnak nagy, netbooknak kicsi, hosszútávú ebook olvasásra a kijelző miatt nem alkalmas. A Galaxy Tab-on Android 2.2 fut Flash támogatással. Megbirkózik a nagy felbontású HD filmekkel is (a kijelzője már nem), és egy feltöltéssel 6 órát bír.

A készülékre itthon várhatóan pár hónapot még várni kell, és állítólag a mobilszolgáltatóknál lesz megvásárolható. Hogy melyiknél, az még nem került nyilvánosságra. A Vodafone Európában egyébként biztos, hogy forgalmazza, de vajon itthon is megjelenik majd a kínálatukban?

9 hozzászólás to this post
  1. – Hát az iPad egy tablet, a Galaxy Tab meg egy elszabott mobiltelefon.
    – Az iPadra van 40 ezer alkalmazás, a Tabra csak az a 8-10 amit a Samsung fejlesztett.
    – Az iPad IPS kijelzőt kapott, ami miatt lehet tabletként forgatni, asztalra téve olvasni, a Tab TN-Film kijelzőt kapott amit csak merőlegesen tartva lehet normálisan használni és nem lehet bárhogy elforgatni.
    – Az iPadnek tablet használatra optimalizált módosított rendszere van, a Tabnak egy meghackelt mobiltelefon rendszere, ami ráadásul a rendszer által alapból nem támogatott felbontással üzemel.
    – Az iPad olvasható méretben képes megmutatni 1:1-ben egy A4-es PDF oldalt, vagy weboldalt, a Tabbal ugyanúgy scrollozhat az ember, mint egy mobiltelefonnal
    – A 16 GB-os 3G-s iPad 529 font, a 16 GB-os Tab 680 font

  2. Nekem lenne kérdésem!!! a folio 100 ról is tudnátok ilyenek irni mint a galaxy tabról ??????? hohy ugynugy irtok róla összehasonlitjátok az ipadhoz jo lenne ha irnátok ilyet !!!!! pl az emailcimemre !! köszzi

  3. azért van külömbség,de az ipadnak unalmas szoftvere van olyan mint az ipod tuch-é vagy az iphone-é, atabnak pedigvalami módon jobb van
    -a tabnak van kamerája,az ipadnak nincs
    -a tabon lehet bluetoothozzni az ipadon nem!
    -az ipad nagyon nagy a tab meg éppen megfelelő méretű

  4. Van egy Folio 100 itthon, de nem sokáig.

    Kinézetre egy kicsit fapadosabb az Ipad-nál és a GalaxyTabnál, a kijelzője pedig lényegesen rosszabb, de azért tűrhető. (a betekintési szög mondjuk katasztrófális, szóval több személyes használatot ne nagyon tervezzünk).
    Azt gondolom ezek azok a hiányosságok, amit az ember bevállal, hogy a másik két konkurenshez képest fél áron jusson egy géphez.

    De sajna itt jönnek a gáz dolgok, amik kis túlzással használhatatlanná teszik:
    – elvileg a jelenlegi mezőnyben ez lenne a leggyorsabb rendszer (tegra2), a gyakorlatban azonban sokszor akadozik, lassú és néha le is fagyizik. – hogy az Android 2.2 és a Tegra nincs összegyógyítva, a Toshiba baszkurált el vmit, vagy a Tegra mégsem olyan jó, azt nem tudom, a lényeg, hogy felhasználói élményben az Ipad gyorsabbnak tűnik.
    – a legnagyobb gáz, hogy nincs Android Market, helyette van Toshiba market place, amin egy néhány maroktelefonra méretezett lefagyó retekszar applikáció van (no jó, most azért túloztam), ergo, ha valami értelmes progit akar az ember letölteni, akkor kereshet mindenféle kerülőutakat. (néha sikerül, néha nem)
    – minden fogadkozás ellenére még mindig nincs benne Flash

    – hogy jót is mondjak róla, kassa, hogy van rajta SD kártya és usb. Ez persze felhasználói szokástól függ, mi rendesen használjuk (mondjuk nem árt, ha az kártya és a pendrive FAT32-re van formázva, mert csak így olvassa.
    -az 1.3-as kamera biztos jó valamire, de még nem használtam. (van rajta HDMi kimenet, az is biztos, hogy jó valamire, de mondjuk bazinagytévére nem ezt az eszközt fogom rákötni)
    – az akksija normál használattal tényleg bírja a 7 órát, ez elvileg kevesebb, mint az Ipadnál, de a gyakorlatban szerintem teljesen elegendő.

    Az Ipadhoz is volt szerencsém, az lényegesen jobb ennél, de őszintén szólva munkához szerintem még nem igazán jók ezek az eszközök.
    Részemről nálam valszeg márciusig tart ki az eszköz aztán átnyergelek a Samsung Sliding Pc7-re, ha tényleg tudja azt, amit ígér.

  5. hello

    nekem kb 3 honapja van foliom és az elején szar volt, semmit nem tudott
    de van ehhez is cucc a FOLIMOD ezt ha rátölti az ember bármelyik géppel felveszi a versenyt!
    és igy már 3g net is van!
    market is van
    és minden ami hiányzott jah és a fringgel lehet telozni is!!!
    szval akinek nincs és rosszat irt az miért tette? mert nincs pénze venni vagy mert informálatlan?

  6. Hello

    az lenne a kérdésem, hogy a toshiba filio 100-on, fut -e az angry birds egész képernyőben, valamint azt , hogy a net gyorsasága mien?
    előre is köszönöm

Szólj hozzá