Home Hírek Samsung Galaxy Spica és az Android 2.2

A Spica tulajokat az utóbbi időben ez a kérdés izgatja a legjobban. Lesz-e Android 2.2 a telefonjukra hivatalosan, és ha igen mikor? Nos, a kérdést még mi sem tudjuk pontosan megválaszolni, csak találgathatunk.

Annyi biztos, hogy cáfolni 100%-osan nem cáfolta sem a Samsung, sem a T-Mobile. A legutóbbi Android 2.2-es témára a T-Mobile ezt válaszolta Twitteren:

A szoftverfrissítések időpontjait előzetesen nem tudjuk megadni, de ha elérhető, akkor jelezni fogjuk.

Több pletyka kering a neten arról, hogy mi a helyzet az Android 2.2-vel. Az egyik legjobban elterjedt az, hogy valakinek telefonbeszélgetés során a Samsung (ügyfélszolgálat?) megerősítette, hogy lesz 2.2 Spica-ra is.

Hasonlót mi is tudunk mondani, egy szervizhez közeli forrásunk megerősítette, hogy lesz 2.2  Spica-ra, jelenleg a szoftver előzetes tesztelése folyik, de ősszel várhatóan ki fog jönni.

De mi a helyzet hackerekkel?

A Samdroid egy ügyes programozója, LeshaK már hosszú ideje dolgozik azon, hogy működésre bírja az Android 2.2-öt Spica alatt.

Ami már működik.

  • érintőképernyő
  • fizikai billentyűzet (nem mind)
  • GSM  hálózat- (hang még nincs, de hívás aktív)
  • SMS küldés, fogadás
  • GPRS/EDGE/3G
  • rezgés
  • SD card / USB Mass Storage
  • Wifi
  • Google szolgáltatások (GMail, Market, Contacts, Calendar)

Persze még erősen alfa verzió, nem is ajánlott tartós használatra, ahogy látható sok alapfunkció van, ami még nem rendesen működik (GPS, Bluetooth, szenzorok).

De LeshaK mellett nagyon sok további lelkes fejlesztő van még. Itt van például egy friss videó, amin a telefon multitouch képességét mutatják be (publikált forrás még nincs):

3 hozzászólás to this post
  1. Ha már 2.2 és samdroid fórum, akkor én sokkal inkább criminal-t emelném ki, ugyanis ő magyar, és sokkal előrébb jár, mint leshak. Már csak 2 dolog nem működik: nincs hardveres divx támogatás és a kamera keresője fekete fehér. Ellentétben az elkészült képek színesek, élesek, sőt videózás közben is működik az autófókusz, így sokkal de sokkal élesebbek a videók. Egyébként én 1 hónapja csak alpha-s 2.2-t használok és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Mindennapi használatra is tökéletes. Azért várom a hivatalosat is…

  2. @Kuresz: koszi hogy felhívtak a figyelmünket rá, meglessük! Btw. úgy tudjuk nem lesz hivatalos 2.2 spicára.

Szólj hozzá