Home Hírek Extra olcsó csomagokban a Vodafone 845

Júniusba már bemutatta részleteiben a Vodafone az olcsó árazású Androidos készülékét. A telefont a Huawei gyártja, és árával az alsó kategóriás telefonokat szorongathatja meg, tudás viszont kiemelkedik onnan, és kategóriákkal magasabban van – persze csak „részben” és olyan dolgokkal, amikekkel meg kell tanulni együtt élni.

Annó mindenki a T-Mobile Pulse ársávjába várta a telefont, de a most hirdetett tarifák még ennél is olcsóbbak:

  • előfizetéssel 10 ezer forintért elvihető
  • kártyás csomagban pedig alig drágább mint 30 ezer forint

A készülék tehát egy könnyen elérhető, érintőképernyős okostelefon lesz – korlátozott képességekkel. A kijelzője 2.8 hüvelykes és csupán 320×240 pixel felbontású. Memóriája 128 MB, ezen felül kapott 512 MB-os flash tárhelyet. Természetesen microSD kártyával bővíthető a telefon. A wifi szabványok közül a legújabbat, az n-et nem ismeri, de a 802.11b/g -t igen. HSPA hálózaton is maximum 3,6 Mps sebességű letöltésre képes, de azt hiszem itthon, egy telefontól ez még mindig jónak számít, az átlagembernek ennél több nem kell. Egyedül a kijelzőjét sajnálom hogy ilyen kicsi felbontással ruházták fel. Bluetooth (2.0 ADR) és GPS még van a készülékben

Ami talán negatívum, hogy hiányzik az FM rádió, és a telefon kijelzője, amely csak 320×240 pixel felbontású. Ami viszont nagyon dicséretes és örvendetes, hogy a készülék az Android – majdnem – legfrissebb verziójával, a 2.1-es (Eclair) lesz kapható.

Frissítve: a régi hírek szerint nem volt benne rádió, nos most úgy tűnik szerencsére nem hagyták ki.

14 hozzászólás to this post
  1. Ilyen felbontásra lehet értelmes navigációt telepíteni? Most kezdtem nézegetni a szoftvereket, Igo-t és Sygic-ot csak nagyobb felbontásű cuccokra találtam

  2. A V@t3rán vettem egy GPS-t 16ért, ebben a $ban benne volt 2 GBos SD kari a legújabb iGO8al. A PNA felbontása 320×240. Bőőségesen elég nekem navira, annak a kijelző 2.5″ös. Mobilom Optimus, azon az iGO csak döcög. Így megtartom a PNA-t 🙂

  3. Nem értem miért kell így lehúzni.. az előző cikkben felháborodottan írjátok:

    „az FM rádió azonban egy újabb fájó hiányossága (ez még az olcsóbb mobilokba is belekerül nem is értem hogy hagyhatták ki…).”

    azóta oké, hogy van benne, de pl. az én Spicámban nincs! pedig nem olcsó ennyire.

    itt van szinte ingyér’ egy ilyen androidos cucc ami ráadásul nem egy gagyi, hanem a GPS-t is rendesen beletették, ti pedig megjegyzitek, hogy BT és GPS van még a készülékben. mintha ébresztőóráról lenne szó.

    mi ez a lehúzás?? mindenkit elriogattok ettől, hogy inkább menjen 100ezres készüléket venni? fórumokban dícsérik a tulajok.

    üdvözlettel: Jani

  4. Én nem húzóm le a telefont, akkor nem is irtunk volna róla. Szerintem az egyik legjobb ár / értékkel rendelkező mobil a hazai piacon.

  5. nekem ilyenem van, megjelenés hetén azonnal megvettem, nagyon jó. ár / értékben tényleg az egyik legjobb a piacon. a kicsi rezisztív kijelzőt 3-4 nap alatt TELJESEN meg lehet szokni – eleinte nagyon lassan pötyögtem, most meg már szinte gépelek.
    optikai trackpad nagy szívás, ha erős fényben előveszem a telefont, önálló életre kel…

  6. helló
    Mint vodafone 845 öt birtoklok egyike ,elmondhatom hogy ritka jó kis teló. Kezelhetőbb és okosabb mint pár vele egy árban elérhető „kiemelt” és méltánytalanul szponzorált teló (nokia,samsung,stb)
    Egyetlen hibálya van csak,a flash alapú oldalakra nem képes belépni,mert azt csak a 2.2 es androidok tudják még csak.

Szólj hozzá