Home Hírek Sony Ericsson Xperia X8

A Sony Ericsson hivatalosan is bejelentette Xperia sorozatának új tagját az Xperia X8-at, amely az X10 Mini-hez hasonló (ami jelenleg a világ legkisebb Android-os telefonja), viszont annál valamivel nagyobb.

Az X8 a negyedik Android-os Xperia készülék. A nagy méretű csúcsmodell X 10 után jött annak kisebb változata az X10 Mini, majd a X10 mini Pro, amely billentyűzetet is kapott. Az X8 nevéből adódóan a jelenlegi készülék alatt helyezkedik el, tudásban és várhatóan árban is.

Az X8 megörökli a X10 Minitől a felhasználói felületet (Timescape, a Mediascape), viszont ezzel egyúttal az operációs rendszerét is, ami a már „elavultnak” tekinthető 1.6-os Android. Biztató, hogy a cég állítása szerint még idén lesz lehetőség frissíteni 2.1-es Android-ra. Ekkor elvileg már a HD videó felvétel sem lesz akadály az Xperia mobiloknak.

Végül kicsit a mobil hardveréről. Lelke egy 600 MHz-es processzor (ennek tudatában talán nem is biztos, hogy a Froyo gyorsan futna a SE saját felületével), kijelzője átlagosnak mondható 320×480 pixeles, HVGA felbontású. 3.5 mm-es fülhallgató, GPS, Wifi természetesen alapfelszereltség. Az energiát egy 1200 mAh-os akkumulátor biztosítja.

A GSM Helpdesk szerint a 15 mm vékony és 104 gramm tömegű X8 259 eurós (70 ezer forint) áron lesz kapható a divathoz illeszkedve több színben (fehér, sötétkék/fehér, világoskék/fehér, pink/fehér és ezüst/fehér).

Szólj hozzá