Home Hírek Olcsó Androidos mobil a Vodefone-tól

Vodafone 845 a cég belépő szintű okos telefonja, amely hazánkban is kapható lesz. A készüléket a másik „belépő szintű” Androidos mobil, a T-Mobile Pulse gyártója, a Huawei jegyzi.

A készülék tehát egy könnyen elérhető, érintőképernyős okostelefon lesz – korlátozott képességekkel. A kijelzője 2.8 hüvelykes és csupán 320×240 pixel felbontású. Memóriája 128 MB, ezen felül kapott 512 MB-os flash tárhelyet. Természetesen microSD kártyával bővíthető a telefon. A wifi szabványok közül a legújabbat, az n-et nem ismeri, de a 802.11b/g -t igen. HSPA hálózaton is maximum 3,6 Mps sebességű letöltésre képes, de azt hiszem itthon, egy telefontól ez még mindig jónak számít, az átlagembernek ennél több nem kell. Egyedül a kijelzőjét sajnálom hogy ilyen kicsi felbontással ruházták fel. Bluetooth (2.0 ADR) és GPS még van a készülékben, az FM rádió azonban egy újabb fájó hiányossága (ez még az olcsóbb mobilokba is belekerül nem is értem hogy hagyhatták ki…).

A képek és vidók készítéséről egy közepesnek mondható 3 megapixeles autofókuszos kamera gondoskodik,  a tápellátást pedig egy1200 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a kis kijelző miatt vélhetően több napos készenléti időt is kibírhat – persze használattól függően.

Ami viszont nagyon dicséretes és örvendetes, hogy a készülék az Android – majdnem – legfrissebb verziójával, a 2.1-es (Eclair) lesz kapható. A telefont várhatóan a következő 1-2 hónapban kezdik el árusítani. Az áráról nincsenek még információk, de vélhetően 40-50 ezer forintos kategóriáról van szó, ami azért nem rossz, ha azt vesszük, hogy kapunk egy wifi, 3g és gps képes készüléket a Google kiváló operációs rendszerével.

Videó:
(Érdekes, hogy a videón 2.1-es Bluetooth szerepel, továbbá, hogy a Vodefone saját menüket is tett az Androidba)

2 hozzászólás to this post

Szólj hozzá