Home Hardver Acer Stream – AMOLED kijelzős csúcsmobil

Az Acer a számítástechnika több szintjén is jelen van, és úgy látszik az okos mobilok piacát sem szeretné kiaknázatlanul hagyni. A most debütáló Acer Stream a cég Android alapú, felső-kategóriás modellje, amely méltó ellenfele a iPhone újabb generációjának vagy a HTC jelenlegi üdvöskéjének, a Desirének.

A felső kategóriára utal egyértelműen az AMOLED kijelző, amely gyönyörű, élethű képet biztosíts. A kijelző 3,7 hüvelykes (480×800), a telefon központi egysége a már jól ismert, erős 1 GHz-es Qualcomm féle Snapdragon processzor. Hogy a memóriával se legyen gondunk 512 MB RAM és 2 GB-nyi flash tároló áll a felhasználó rendelkezésére. Természetesen ez memóriakártyával tovább bővíthető. A készülék az összes modern és elterjedt hálózati kapcsolatokat ismeri, HSPA akár 7,2 Mbps-el sebességgel, Wifi b, g és n szabványon, és a 2.1-es Bluetooth szabvány is helyet kapott.

A komoly kijelzőhöz 5 megapixeles kamerát társítottak, amely 720p videók rögzítésére is jó társ. A telefon rendelkezik FM rádióval és HDMI csatlakozóval is.

A készüléken helyet kapott az Acer saját fejlesztésű Touch 3D kezelőfelületének 4.0-ás verziója is. Az Stream 2.1-es Androiddal érkezik majd valamikor (és várhatóan frissíthető lesz 2.2-re is), mivel még pontos dátumot nem közöltek. Hasonlóképpen homály fedi a készülék árát, de ha találgatni akarunk, akkor valószínű, hogy a HTC Desire árszintjét fogják megcélozni.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá