Home Hírek Google I/O – Live

Google I/O második nap, Android infok.

Ennyi volt, kb 25 percet beszéltek az Android 2.2-ról és az eddig elért eredményekről. Az OS láthatóan sok újdonságot hoz, ebből én leginkább a sebességnövelésnek és az egyszerűsítéseknek örülök.

18:19 HTC cuccot mutogatnak, EVO 4G. Ha jól értettem minden fejlesztő aki jelen van kap egy ilyen készüléket.

18:15 Mobil Adsense Full képernyős AD (film) képekkel, galériával, trailerrel, szóval igényesen. Kb mintha az Apple Trailert látnám.

18:10 Zene átrakása pofon egyszerűen, gyk a full iTunes tartalom streamelhető a telefonra.

18:03 Market ujdonság lesz. Search App. Sok appot tartanak az emberek a készüléken és nehéz kezelni őket. SD kártyára másolás végre, és automatikus frissítés. Jobb visszajelzés a fejlesztőknek a bug-okról.

Megy a poénkodás, feltalálták az internetet. A PC-n keresünk valamit a marketben, és könnyedén tudjuk installálni a telefonra. Kábelek, és sync nélkük, gyakorlatilag on fly.

18:01 Flash! És igen megint iPad fikázás, mert nincs rajta flash, de apu Androidján van flash. Fuck Yeah, éljen a Nickelodeon oldala.

17:58 Javitott beszédfelismerés, kereséssel kombinálva. „Goldengate sunset”, étterem, stb. Szépen működik tény. Angol, kínai és még további nyelvek – magyar nyilván nem.

Google Translate integráció, bemondod mit akarsz lefordítani, a telefon megkeresi, a Google lefordítja, majd a készülék fel is olvassa.

17:56 Kamera képesség böngészőbe építve, amit a Buzz-al mutogatnak.

17:54 És még mit fogunk imádni? Ami az egyik legtöbbet használt cucc, a böngésző. Álítólag 2-3x lett gyorsabb. Ismét iPad ellen versenyezik a Nexus One.

17:51 Imádni fogjátok! – És hogy mit? Tethering Portalable Hotspot. Na is mivel demozzak a hotspot képességét? Nexus One és egy iPad.

17:48 Cloud-to Device Messaging API Volt egy kis poen is, hogy ez nem a multitask. Itt persze az iPhone push megoldását fikázták finoman.

17:46 Bejelentették az Android 2.2, kódnevén a Froyot. Demoztak egy játékkal, hogy az új OS sokkal gyorsabb futtatást tesz lehetővé.

Korábbi képek:

Naponta 100 ezer Android-os mobilt adnak a világon. Az Android egyszerre rengeteg telefonon van jelen.

Hogy mennyire sok Andriodos mobil van a világon:

Elsők:

Navigációt is sokan használták:

Ötvenezer app a Marketben:


Szólj hozzá