Home Hardver 3 új Dell Androidos mobil

A Dell komolyan veszi a mobil platformot, és azon belül az Android platformot is, hiszen újabb három mobilról szivárogtak ki információk.Az Engadgetnek sikerült hozzájutnia pár belső anyaghoz, amelyek a cég idei, és a 2011-es okostelefonjait mutatják be. Eddig három androidos telefonról tudunk biztos, de nem kizárt, hogy még érkeznek újabb típusok is. A három készülék a  a Thunder, a Flash és a Smoke. A három telefon különbözőképpen néz ki, azonban közös bennük, hogy az Android felett a Dell által tervezett és fejlesztett egyedi „Stage UI” kezelőfelületet található.

Thunder

A Thunder egy 4.1 hüvelykes, OLEd kijelzővel és Qualcomm Snapdragon processzor rendelkezik. Képes lesz a Flash 10.1 tartalmak lejátszására, a videó és képkészítésről pedig egy 8 megapixeles kamera fog gondoskodni. Több információ egyelőre nem áll rendelkezésre, várható megjelenése 2010 vége. Jövőre pedig egy újabb változata is kijön, amely már az LTE hálózatokra is képes lesz csatlakozni.

Flash

A Flash mobil kicsit később, legelőbb 2011 elején jelenik csak meg, ha hihetünk a dokumentumoknak. A kijelzője kisebb mint a Thunderé, csak 3.5 hüvelykes, és 800×480 pixel felbontásra képes. Központi egysége egy Qualcomm 800 MHz-es MSM7230 processzor.  A telefon extra vékony, alig több mint 1 cm „vastag”, 11 milliméter. Rendelkezik a szokásos Wi-Fi, Bluetooth 3.0 kapcsolatokkal, sőt még tévékimenetet is kapott. A kamerája is kicsit szerényebb mint a Thunderé, „csak  5 megapixeles, cserébe autófókuszos és molyos-érzékeny.

Smoke

A harmadik készülék a legolcsóbb a három közül. A Smoke egy vékony, ennek ellenére szétcsúsztatható mobil amely fizikai QWERTY billentyűzettel is rendelkezik. Megjelenése azonban egy év múlva, 2011 második negyedévében esedékes. Érdekesség, hogy a telefon már az Android következő, 2.2-es változatát kapja. További említésre méltó képességei között szerepel a 14,4 megabites letöltésre alkalmas HSPA-modul, a Bluetooth 2,1+EDR, a Wi-Fi, az 5 megapixeles kamera és a 800 MHz-es MSM7230 processzor.

Képek

(első 5 a Thunder, a második 5 a Flash, a harmadik 5 pedig a Smoke)

Hasonló cikkek

Szólj hozzá