Home Hírek Google Phone csak 2010-ben

Korában mi is beszámoltunk arról, hogy a Google komolyabban is beszáll a mobiltelefon üzletbe, és mobil OS mellett saját telefononnal is betör a piacra. Az Androiért felelős vezetők persze tagadtak ,és cáfoltak, de a pletyka már életben maradt.

A TechCrunch-tól most tovább nyomoztak kicsit, persze ez még mindig csak fejtegetés, és nagyon sok új információ nincs is benne.

A történet alapja, hogy ami eddig az Android körül történt az csak bemelegítés, bemutatkozás a piacnak. A fő cél a Google Phone sikeres bevezetése. Egyre többen szeretnék hinni ugyanis, hogy a cég előjön egy saját mobillal. Persze nem ők gyártanák, inkább egy már tapasztalattal rendelkező készülékgyártót bíznának meg a dologgal. A telefon gyártója hivatalosan a Google lenne, tehát csak a cég logója lenne a készüléken, természetesen a kinézetét is teljes mértékben a Google határozná meg.

Több nevet is bedobtak a kalapba, de legtöbben a HTC-t gondolják alkalmasnak a történetre, hiszen ők az Android kezdete óta a Google mellett állnak, és már sok telefon készítettek. A TechCruchnak mindezek mellett olyan információi is vannak, hogy a gyártó lehet még az LG vagy a Samsung is. De ha már mondani kell egy nevet mondhatjuk például a Motorolat is, hiszen ők is több készüléket tervezetek már Android alá, és az utóbbi időben több olyan kijelentést tettek, hogy hosszú időre a Google operációs rendszerére rendezkednek be.

Az eredeti tervek szerint 2009 karácsonyára már bejelentették volna az új mobilt, de ez csúszik 2010-re.

Szólj hozzá