Home Hack Hamarosan Android 2.0 G1-en is?

A legöregebb Android mobil elképzelhető, hogy napokon belül megkapja a legújabb Android-ot a nyakába. Na nem hivatalosan, „android hackerek” dolgoznak az ügyön.

Megszállott ROM készítők ugyanis a G1 szűkös erőforrásaira építkezve és a nagyon kicentizett tárhelyére is felerőszakolják a Google operációsrendszerének legújabb verzióját. A cég a napokban adta ki az 2.0-s, Eclair kódnevű változatot az OS-ből, de lelkes hackerek már a célban járnak.

Cyanogen, az egyik népszerű Android ROM készítője publikált twitterén saját G1 telefonjáról egy screenshot-ot, amin már az Eclair látható. Úgy fogalmazott, hogy gyorsan, precízen működik, csak még a videó/audió kodekekkel van gond, de hamarosan azok is ki lesznek javítva. A wifi és a bluetooth tökéletesen működik – válaszolta egy érdeklődőnek.

Azért elég ironikus hogy a nagy gyártók hozzák ki a telefonjaikat, és az Android korábbi verziói futnak ezeket a készülékeke, az frissítésekről nem igen lehet hallani, eközben lelkes hackerek a legrégebbi Androidos telefonra már portolták az OS-t.

Szólj hozzá