Home Hírek Friss hírek

Ismét összeszedtünk egy kisebb csokorra való Androidos hírt. Aki esetleg még tud valami frisset, ropogósat nyugodtan írjon emailt (android@rook.hu) vagy hagyjon egy hozzászólást.

  • A Motorola a hírek szerint több mint 100.000 Droid telefont adott el az első hétvégén. A Verizon – a Droid telefonok operátora  – 200 ezer Droid telefonnal rendelkezett, és a legtöbb bolt a készleteik legalább felén túl is adott. Más Motorola telefonokat is beleszámítva a cég szeretne 1 millió Androidos készüléket értékesíteni a negyedik negyedben, még 2010-re 10 millió eladott példányt remélnek.
  • A Vobis Computer egyújabb Androidos telefont – Highscreen Zeus – készül piacra dobni Oroszországban, jelentette az Ubergizmo. A készülék 3 megapixeles kamerával, 3.2 inches TFT kijelzlővel (240 x 400 pixel, WQVGA felbontás) és Qualcomm MSM 7225 (528MHz) központi egységgel szállítják. A telefonon természetesen helyet kap a Bluetooth 2, a Wi-Fi 802.11 b/g és egy micro-USB port is. A Highscreen Zeus oldalra csúsztatható QWERTY billentyűzettel lesz felszerelve. Memóriakapacitás sem okoz meglepetéseket: 256MB RAM-mal és 512MB ROM-mal kell számolnunk. A 124.6 gramm súlyú készüléket 483 dollárért árulják majd.
  • A General Mobile hamarosan új Androidos készülékkel jelentkezik. A cég által korábban piacra dobott DSTL1 volt az első dual-simes Androidos telefon. Az új készüléken pedig az Android 2.0 fog szolgálatot teljesíteni, méghozzá saját fejlesztésű UI-val. A hardverről is szivárognak már információk. A processzorra a Marvell féle PXA935 lesz, ami 624 MHz-en üzemel.Memóriában kicsit szegényebb lesz a többi telefonhoz képest, hiszen csupán 128MB RAM és 256 MB ROM áll rendelkezésünkre. A természetesen dual-sim képes telefonba 5 megapixels kamerát építettek, a képernyő pedig egy a multi touch-ot is támogató 3.2 inches kijelző, 320×480 pixellel.
  • A BGR-en megjelent egy fénykép, ami állítólag a HTC Passion / Dragon felületéről lett fényképezve. A HTC Passion Android 2.0-val és Qualcomm Snapdragon processzorral fog érkezni majd valamikor, talán még idén decemberben. Íme a kép: http://tinyurl.hu/Wg5E/

Szólj hozzá