Home Hardver Rövid élménybeszámoló a T-Mobile Pulse-ról

Egy rövid élménybeszámoló barii-tól. Köszönet neki érte!

Első benyomások a telefonnal kapcsolatban Nem túl vastag, pont megfelelő. Minőségi a borítás, nem recseg, nem ropog. Sebességgel alapban nincs gond, elsőre gyors, és ha az ember a normális dolgokat használja rajta nem fog belassulva. Ha több program van elindítva, és rendesen dolgoztatjuk a telefont akkor azonban kínosan be tud lassulni, de normál használat alatt ez nem érzékelhető.

A telefon kezelőfelülete és billentyűzete is angol, nem lehet ékezet használni. A magyarítás folyamatban van. Több információ erről az FSF.hu konferencián is elhangzott, aki lemaradt tit pótolhatja: http://myshowroom.tv/profiles/notsupportedbrowser.aspx.

Az operációs rendszere Android 1.5, persze időközben már kijött az 1.6 és a 2.0 is, remélhetőleg hamarosan lesz frissítés valamelyik irányba. A készülék egyébként a 2.0-ás Androidod is képes futtatni, tehát nem kell attól félni, hogy „nem elég erős” hozzá a hardvere.

A telefonhoz járnak természetesen a Google alkalmazások, van hozzá pdf olvasó is, és facebook progarm is. A képernyője egy kicsit nagyobb mint a HTC Heroé, az akksija is tovább bírja. A kamerája viszont kevesebbet tud, rosszabb minpőségű képeket készít, és a program szaggat is ha kameraként használjuk.

Ami a dobozban található:

  • Telefon
  • Akkumlátor
  • Töltő (a telefon képes tölteni magát usb-ről is)
  • Fülhallgató (jack átalakítóval)
  • Tok
  • Szokásos papírok
  • CD lemez (rajta sync program, ami XP alatt működik, Windows 7 alatt viszont nem, program amivel modemként használhatod a telefont, pdf részletesebb használati utasítással, SDK Windows és Linux alá)

Akinek a birtokába van T-Mobile Pulse, vagy bármilyen más készülék, ne habozzon, és írjon egy emailt az android@rook.hu email címre ha szeretne bemutató, leírást vagy kritikát írni!

Hasonló cikkek
6 hozzászólás to this post
  1. Amit még hozzá fűznék:
    -A marketból több task killer alkalmazás letölthető, amivel a folyamatokat zárhatjuk be, ha belassul a rendszer. Az Android nem feltétlenül zárja be a programokat, amiket nem látunk, csak ha szerinte memóriára van szüksége. De az ő véleménye nme szokott egyezni az enyámmel. Ezek a programok deamon-szerűen futnak, azaz az értesítési területen csücsülnek, így könnyen elérjük őket.
    -Nem hogy nem elég erős a 2.0-hoz, hanem úgy tudom éppen hogy gyorsabb elsz tőle, a 2.0 sebességben is javír az 1.xekhez képest.

    scott, ha godnolod, ezeket sződd a story-ba, és töröld a postot, ha nem, akkor csak ezt a sort:)

  2. Sziasztok! Én eddig IPhone-t használtam, és gondoltam, tt a lehetőség, hogy kipróbáljam az Androidot. Hát…, egyből beleszerettem. Érthető, átgondolt, logikus, szabadon átrendezhető, alakítható. A Pulse GPS-e olyan erős, hogy a Sygic navit használva még házon belül is 3-4-es a jelerősség, úgy, hogy az A-GPS funkciót kikapcsoltam, azonnal talál holdat. Én elsősorban e-mail-ezésre, e-book olvasásra (.epub), képnézegetésre, sorozatnézésre használom. Az 1080p HD-ből átkonvertált anyagok (Xilisoft-tal csinálom, IPod touch MP4 profilt használva) tökéletes, szaggatásmentes a kép. Az autómban az A2DP Blutooth segítségével ugyanúgy szólnak a fejegységből a zenék, mint az IPhone-on, a fémgőzölt szélvédőmön meg úgy átlát a GPS, mintha nem is lenne ablak (Ez a szifon esetében teljesen működésképtelen volt) Az e-bookokat eddig Stanzával olvastam a szifonon, most az FBReadert használom a Pulse-on, ami tökéletes. A zenelejátszó szintén a szabvány szifonos, a képnézegető is nagyon gyors, az SD-re rakott 8Megapixeles – tehát nem optimalizált – képeket is gyönyörűen és gyorsan megjeleníti. Nekem a multitouch nem hiányzik, ott a nagyító sáv.
    Szóval egy-két ingyenes progi letöltésével, egy szép háttérkép installálásával tökéletes kis társra leltem. Egyetlen problémám az e-mailt csatolmánnyal nem tudom forwardolni, és magát a csatolmányt nem tudom megnyitni. Tudom, erre van vmi moke-olás, csatolmány átnevezése jpg-re, és akkor átverem az Androidot. Majd kipróbálom.

  3. Helló!

    Az lenne a kérdésem, hogy telepíthető lesz-e az Android 2.0 a Pulse-ra hackelgetés nélkül??Ha igen, mikor várható?

    Előre is köszönöm.

  4. helló, remélhetőleg a t-mobile idővel kiadja a saját android 2.0-ját is a pulse-ra, de ez még biztos nem a következő hetekben lesz

    az oldalon persze azonnal közöljük, ha van friss hír ezügyben

Szólj hozzá