Home Szoftver Quick Search Box az Android 1.6-ban

Az Android 1.6 egyik legjobban szeretett újdonsága a Quick Search Box, ami a legegyszerűbben szólva mindenben keres. A rendszer megpróbálja kitalálni, hogy mit szeretnék keresni, még akkor is, ha csak pár karaktert gépeltünk be.

qsb

A helyett, hogy lenne egy kereső a telefonban lévő nevekhez, egy az sms-ekhez, egy a programokhoz és így tovább, a QSB mindezt egybekapcsolja, és egyetlen felületen találjuk meg. Így segítségével pofonegyszerűen keresgélhetünk a nevek, alkalmazások, a böngészési előzmények között vagy éppen az interneten – legyen az étterem, időjárás vagy éppen egy kép ami érdekel bennünket.

qsb_4 qsb_3

A kereső ráadásul tanulékony, így képes gazdájához igazodni, ennek hatására a gyakran keresett és megtalált dolgokat előrébb sorolja a találati listában.

A szokásos „gépelek és keresek” metóduson kívül lehetőségünk van a mikrofon segítségével a weben, vagy a konktakt listában keresni pusztán a beszédünkkel. Így például kereshetünk az interneten egy képet, vagy felhívhatjuk barátnőnket pár másodperc alatt, mindenféle pötyögés nélkül. A rendszer jelenleg csak az angol nyelvet támogatja, de ez egy internetes keresésnél egyáltalán nem lehet gond.

qsb_2 qsb_1

És ami még nagyszerű a keresőben, hogy támogatja a külső alkalmazásokat is, így azok a programok amik már fel vannak készítve a QSB-ra találataik szerepelnek a keresés eredményekben. Ilyen app-okat már  találhattok az Android Market-ben is, telepítés után engedélyezni kell, hogy találataik szerepeljenek a keresésben.

A fejleszők számára is készült egy rövid leírás, hogyan tehetik alkalmazásaikat QSB képessé.

Videó:

1 hozzászólás to this post

Szólj hozzá