Home Hack Portolták Motorola Cliq romját G1-re, Touch-ra és Pulse-ra is.

Hackerek sikeresen megszerezték a Motorola új Android-os telefonjának, a Cliq-nek a romját, és portolták többek között a HTC G1-es telefonjára. A ROM ráadásul tartalmazza a Motorola nagy dobásának ígérkező MotoBlur-t is. A dolog annyira nem fake, hogy videó is van róla. A G1-en kívűl meg Touch-on és az új Pulse-on is sikerült beüzemelni a Motorola ROM-ot.

G1_MOTOBLUR2

A Motorola ROM-ja G1-en

Akik kipróbáltak arról számoltak, be, hogy simán működik a a MotoBlur, az összes közösségi szolgáltatás elérhető vele és használta (Google, Twitter, Facebook). Az UI kicsit lassú azért a G1 alatt, de kilőve az összes felesleges programot már elfogadható sebességgel működött. Ezen felül a legtöbb „alap” dolog azért még nem működik, mint például a multitouch, bluetooth, vagy a kamera.

Videó:

El lehet képzelni, hogy mit érezhet a Motorola, hogy egy másik gyártó telefonján használják az általuk fejlesztett szoftvert. Remélhetőleg az ilyen akciók nem tántorítják el a céget az Android platformtól. Az Android platform mellett szól az a friss hír is, miszerint a Motorola nem foglalkozik a Windows Mobile legújabb verziójával. Ez konkrétan azt jelenti, hogy Christy Wyatt, a vállalat egyik alelnöke azt mondta: „egyelőre jegelik a Windows Mobile-lal való kapcsolatukat”. Tehát a 6.5-os Windows Mobile-ra nem hoznak ki telefonokat, megvárják az újat, addig az Android-dal foglalkoznak.

Akit érdekel itt találja a ROM-ot és a többi anyagot: http://tinyurl.hu/bFE6/

Szólj hozzá