Home Egyéb Késik a Flash 10 Android-on

Az Adobe hétfői bejelentését sokan várták, sokan viszont csalódniuk kellet. A cég ugyanis bejelentette ugyan a Flash 10 bétáját, de az idén csak Windows Mobile és a Palm webOS platformokra lesz elérhető. Az Androidos verzió egészen biztos, hogy csak 2010-ben fog megjelenni, ahogy a Symbian is.

adobe

Az új Flash az érkező Android 2.0 -án lesz csak elérhető, így sokan azt jósolják, hogy idén még sem lesz kész a várt operációs rendszer, és természetesen így a várt 2.0-át futtató telefonok is a jövő évre csúszhatnak. A flash tehát a 2.0-ás Android-on (kódneve Eclair) fog futni, és meglehetősen izmos hardverre lesz szükség, minimum 500 Mhz-en futó ARM 11 processzorra lesz szükségünk (bár a HTC Dream / G1 telefonok csak 384Mhz-en futnak, szoftveresen ki lehet kerülni a korlátot, és akkor már ezek a telefonok is képesek lehetnek a Flash 10 futtatására).

Akinek ennél is gyengébb hardvere van, annak be kell érnie a Flash Lite-al, ami egy karcsúbb verzió a Flash-ből, kevesebb erőforrás igénnyel, de természetesen kevesebb funkcióval és tudással.

Az Adobe-t természetesen sokan kritizálják a Flash erőforrás igénye miatt, de azt mondták, hogy keményen dolgoznak rajta, hogy a mobil eszközökön is látványosan gyorsabban működjenek a Flashek.

Hasonló cikkek
0 4960

0 1679

Szólj hozzá