Home Hack Root jogosultság G1-en

A G1 már jóideje a piacon van, és többekben felmerült már az ötlet, hogy kicsit jobban hozzá férjen a telefonhoz. Sajnos az alap Android rendszerben alapértelmezetten nincs root jogunk – bár ez a saját és rendszer biztonságának érdekében van.

Pár lépéssel azonban root-hoz juthatunk a telefonunkon:

1. Töltsd le és telepítsd a terminal emulator programot a telefonra (link itt)
2. Indítsd el a Terminal Emulator programot és üsd be a „telnetd” szót (ez a telnet deamon-t indítja el). Fontos, hogy a telefonnak nem szabad kapcsolatban állnia a PC-vel
3. A számítógépen indísd el a terminál klienst (Windowson „telnet„, Linuxon meg biztos mindenkinek menni fog). Ezek után nyiss kapcsolatot a telefon IP-jére. (A telefon ipjét egy netstat paranccsal a telefonon kiadva tudhatod meg)
4. Ebben a terminálban már root jogosultsággal rendelkezel a telefonon.

5. (opcionális) Ha szeretnél állandó root jogot a telefonodra az is megoldható, csak kicsit veszélyesebb, hiszen így már az alkalmazásoknak is lehetőségük lesz root joggal futni. Ha vállalod ezeket a következményeket, akkor ezeket a parancsokat írd be.

mount -o remount,rw -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
cd /system/bin
cat sh > su
chmod 4755 su

8 hozzászólás to this post
  1. tegnap vettem egy német G1-et az XXLGSM-nél a Jókai téren, alapból Android 1.1 build 123099 volt rajta. a begépelős trükk US készülékeknél RC 29-nél müxik, UK-ban forgalmazott gépeknél RC 7 az ideális, ezért downgradeltem egy UK-s Android 1.0-ra (RC 7). eztán simán felment az 1.6, és kurvajó, köszönöm Google!!!

  2. Sziasztok!

    Tud valaki segíteni hogy kell rootolni a G1 1.6 DRC92 telót. Már több féle módszert próbáltam de nem akar sikerülni.
    Ha tudna segíteni valaki azt megköszönném.

  3. Na, pont ezt vártam. 🙂
    Megint egy androidos oldal amit végigolvasok, hátha segít a G1-esem kinyitásában. És a legutolsó hozzászolás akár az enyém is lehetne. 😀
    same as me ahogy a developers-en is irtam már.

    erre a problémára Lucidrem is csak annyit mondott, hogy mivel német ezért a „goldcard” megoldás segít.
    Sem az egyújjas gombnyomásos „new” sem az „old method”,
    sem a goldcard!
    Nekem ez sem működött, pedig többféleképpen próbáltam mert nem minden leírás egyértelmű. Egy dolgot szeretnék még kipróbálni, hogy nem a gyári Sd kártyával hanem egy másik tipussal probálkozom. De ha valakinek esetleg van még egyéb 5lete nyugodtan írjon!!

    1.6, DRC92

Szólj hozzá