Home Hardver Motorola DEXT – még egy olcsó készülék

Hivatalos bemutatkozott a Motorola DEXT (vagy ha az amerikai nevén kívánjuk nevezni akkor a Motorola CLIQ). A készülék a cég első Android alapú terméke, mely a gyártó saját, közösségi szolgáltatások elérésére kiélezett MOTOBLUR kezelőfelületével rendelkezik.

A technikai adatok: 114x58x15,6 milliméteres méret, 163 gram súly. A kijelző 3,1 hüvelykes és 320×480 képpontos. A készülék kapott egy 5 megapixeles kamerát is, amely a mezőnyben lassan már alapfelszeretlségnek mondható. Természetesen GPS és WLAN is van a Motorola új termékében, sőt sztereó Bluetooth modul, és még digitális irányt is. Az előbb említett kapcsolatokon kívül még 7,2 megabites HSDPA átviteli képességgel is rendelkezik

motorola-cliq-1

A QWERTY billentyűzetnek valószínűleg a visszafogotabb konzervatívabb emberek örülnek, a fiatalok általában jól elboldugolnak az érintőkijelzővel is. A rendszer lelke az 528 MHz-es Qualcomm processzor, ami 256 MB RAM-ra, 512 MB ROM-ra támaszkodik. A Motorola 2 GB-os microSD kártyával szállítja a DEXT-et.

Bár a korábbi készülékekhez szerénynek tűnnek a képességei, a Motorola igen olcsón adja. Angliában két éves előfizetéssel például ingyen elvihető, ha vállaljuk a 10 ezer forintos havidíjat, ami viszont egy hónapra 900 perc beszélgetést és korlátlan internetezést és szöveges üzenetküldést is magába foglal.

Hasonló cikkek

Szólj hozzá